Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Fler bokningsbara tider för resor med närtrafiken

Närtrafik är kollektivtrafik för dig som vill åka mellan landsbygd och tätort, exempelvis om det inte går bussar där du bor. Nu har Västra Götalandsregionen utökat de bokningsbara tiderna på vardagar, samtidigt som Götene kommun har köpt till tider för närtrafik under helgerna! Nu gäller även alla periodbiljetter när du reser med närtrafik så som månadskort, seniorkort och skolkort.

Taxibil för Götene kommuns närtrafik står parkerad vid Källbys buss- och tågstation.Förstora bilden

Närtrafik körs av taxibilar som gör det möjligt att resa kollektivt till och från platser i kommunen dit bussarna inte går. Källby station är en av närtrafikhållplatserna i kommunens tätorter.

Västra Götalandsregionen har beslutat att utöka tidsintervallerna för närtrafik på vardagar. Götene kommun har också valt att köpa till tider dagtid på helger och under natten till lördag och söndag. Detta skapar större möjligheter att resa tryggt och säkert från exempelvis restauranger, fester eller andra evenemang.

Tjänsten har funnits i flera år och i genomsnitt görs 1500 resor med närtrafiken om året här i Götene kommun. Men vår kollektivtrafikstrateg är övertygad om att behovet av tjänsten är större än så:

De som har utnyttjat tjänsten är väldigt nöjda. Vi tror att fler skulle kunna ha nytta av närtrafiken och bli nöjda med tjänsten", säger Johannes Hukkanen, kollektivtrafikstrateg.

Res med samma biljett som i övrig kollektivtrafik

I närtrafiken kan du resa med samma biljetter som du reser med i den övriga kollektivtrafiken utan att betala en extra konstad (gäller ej kontoladdning). Så som månadskort, seniorkort och skolkort.

Om du ska köpa en enkelbiljett kan du köpa i appen Västtrafik To Go. Du kan också köpa biljett av föraren, men då kan du inte resa vidare med samma biljett om du byter till ett annat fordon.

Fler resmöjligheter som gynnar fritid för unga på landsbygd

Efter att skolskjutsarna har slutat gå på dagarna finns flera tider att välja på om man vill utnyttja närtrafiken. Det gör att möjligheterna ökar för elever att stanna kvar hos kompisar, delta i musikskola eller träningar.

Skolkortsberättigade ungdomar åker kostnadsfritt med närtrafiken på vardagar fram till klockan 19.00. Det enda som behövs är lite framförhållning.

Boka din resa

Resan ska bokas minst en timme innan det önskade tidsintervallet börjar. Du bokar dina resor i förväg genom att ringa Västtrafiks beställningscentral. När du gör din bokning får du reda på den exakta tiden för upphämtning.

Västtrafiks beställningscentral
Telefon: 0771-91 90 90

Tidsintervaller

Nedan ser du tidsintervallerna för bokning av närtrafik måndag till söndag i Götene kommun:

 • 9.00-10.00
 • 10.30-11.30
 • 12.00-13.00
 • 15.30-16.30
 • 17.30-18.30
 • 19.30-20.30
 • 21.30-22.30
 • 00.30-01.30 (endast natt mot lördag och söndag)
Karta över Götene kommun med kartförteckning för tätort och områden med och utan närtrafik. Gröna områden har närtrafik, vita områden har inte närtrafik. Förstora bilden

Närtrafiksområden i Götene kommun. Klicka för att förstora bilden.

Närtrafik går till och från följande ställen

 • Götene – Götene busstation, Helenagården, Simhallen, Torget
 • Hällekis – Hällekis
 • Källby – Källby station, Pastoratsgården
 • Lundsbrunn – Stationsvägen, Lundagården, Lundsbrunn Kurorten

Mer information om Götene kommuns närtrafik

Mer om närtrafik

Närtrafiken är en service från Västtrafik som gör det möjligt att resa kollektivt till platser i kommunen med mer än en kilometer till busshållplatsen. Tjänsten är tillgänglig varje dag under de tider då fordonen inte används som mest intensivt för andra ändamål, som exempelvis skolskjuts eller sjukresor. Även om närtrafiken ser ut som taxi är det kollektivtrafik och samordnas med andra resor. Det handlar om att merutnyttja de fordon som används.

Ta del av Västrafiks informationsblad kring Götene kommuns närtrafik på Västrafiks hemsida.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!