Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Trygghetsvandring i Götene centrum - 31 maj

Publicerad: 5 juni 2012
Trygghetsvandring i Götene. Klicka på bilden för att förstora.Förstora bilden

Trygghetsvandring i Götene. Klicka på bilden för att förstora.

Torsdag 31 maj gick Brottsförebyggande rådet en Trygghetsvandring i Götene centrum. Arkitekten Bo Grönlund deltog i vandringen. Han har varit med och genomfört sådana vandringar i många av Sveriges kommuner.
Bo Grönlund hade redan på onsdagskvällen gått runt i Götene för att kontrollera belysningen. Götene är tryggt och säkert att bo och vistas i men det finns detaljer att förbättra säger Bo Grönlund. Han påpekade att gatubelysningen är för högt placerad så att den belyser gatan där bilarna ändå har sina billyktor. Trottoarens belysning hindras av utskjutande balkonger och trädkronor. I den mörka nattbelysningen kan nattseendet plötsligt förändras på grund av affärernas neonskyltar.

På Vikingagatan tyckte Bo Grönlund att det fattas en portal eller tydlig ingång som tydligt talar om att "Här finns och börjar bostadsområdet Vikingagatan". På Vikingagatan tyckte Bo att de nya inglasade och utskjutande entréerna var vackra och ändamålsenliga men de börjar skymmas av hög växtlighet som enar med mera.

En annan sak han påpekade var vikten av att ha uppsikt över sin cykel. Cykelparkering bör inte vara utmed fasaderna. Den bör vara en bit från fasaden väl synlig från egna lägenheten.

Från kommunen deltog ordföranden i Brottsförebyggande rådet Åke Fransson, kommunstyrelsens andre vice ordförande AnnMarie Widegren, säkerhetssamordnare Dag Högrell, bygglovshandläggare Jon-Erik Notäng, polisens platsbefäl i Skara Anders Johansson, VD för AB Götenebostäder Roland Lundqvist samt enhetschefen inom LSS Kia Sundstedt.

Kontaktperson


Dag Högrell
Risk- och säkerhetssamordnare
E-post: dag.hogrell@gotene.se
Telefon: 0511-38 60 16
Arkitekt Bo Grönlund vid Trygghetsvandringen. Klicka på bilden för att förstora.Förstora bilden

Arkitekt Bo Grönlund vid Trygghetsvandringen. Klicka på bilden för att förstora.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!