Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Trafikantveckan 16-22 september

Publicerad: klockan

Nu är det snart dags för 2013 års trafikantvecka. Årets tema är ”ren luft – ditt vägval”.

Den 4 februari år 2000 undertecknade Sverige en deklaration där man förband sig att uppmuntra och underlätta för lokala organisationer och myndigheter att genomföra den EU-stödda kampanjen ” In town without my car”. Denna deklaration gäller fortfarande och från och med 2002 utvidgades kampanjen till en hel vecka den 16-22 september. Kampanjen syftar till att ge medborgarna möjlighet att upptäcka alternativa sätt att förflytta sig än genom att använda personbilen. Vinsterna är mindre klimatpåverkan, renare luft, bättre tillgänglighet för alla trafikanter, bättre hälsa, minskat buller och bättre trafiksäkerhet.

2013 års slogan är "Ren luft – ditt vägval". Fokus detta år är luftkvalitet.

Aktiviteter under trafikantveckan i Götene:

16 september kl. 7.00 - 8.30

I Götene kommun så kommer Energi- och Klimatrådgivaren tillsammans med Folkhälsorådet dela ut frukost till de som cyklar eller går till jobbet. Vi kommer att stå vid korsningen Lidköpingsvägen och Västerbyvägen kl. 7.00 - 8.30 det den 16 september.

16 september kl. 16.00 - 19.00

Testa hur bra du är på ECO-driving och träffa din Energi- och Klimatrådgivare, Sara Sandling. Hon kommer att finnas på plats utan för ICA Supermarket och Järnia.

17 september kl. 18.00

Veckans bana ett samarbete mellan OK Klyftamo, Folkhälsorådet och denna vecka Energi och Klimatrådgivaren kommer att gå av stapeln den 17 september kl. 18.00. Denna veckans runda kan man välja mellan att spring, gå eller cykla. OK Klyftamo och Energi- och klimatrådgivaren kommer att finnas på Torget i Götene för att dela ut karta och ge tips på hur du tar dig runt banan. Vid målgång bjuder vi på frukt och förfriskning.

17-22 september

Veckans bana kommer att vara tillgänglig hela veckan och kartor finns att hämta på Medborgarkontoret som har öppet måndag till fredag mellan kl. 08.00 och 17.00.

Kontaktpersoner:

Sara Sandling
Energi- och Klimatrådgivaren Götene kommun
Telefon: 0511-386232

Svante Lindqvist
OK Klyftamo
Telefon: 0730891886

Trafikantveckan arrangeras av: Götene kommun, Folkhälsorådet, OK Klyftamo, Energimyndigheten.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!