Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Skara Energi undersöker intresse för avtalsanslutning gällande VA och fiber

Publicerad: klockan

Skara Energi AB undersöker just nu intresset hos ett antal fastighetsägare i Götene kommuns södra del gällande möjlighet till avtalsanslutning för vatten och avlopp samt fiber.

Berörda fastigheter

De fastigheter som är berörda av Skara Energis undersökning är kommunens södra delar. Detta område är, förutom Lundsbrunns tätort, klassat som område för enskilt vatten och avlopp (VA).

Avtalsanslutning

Ett enskilt VA-område kan ha en så kallad avtalsanslutning till allmänt VA, vilket nu Skara Energi undersöker intresset kring. Det är alltså möjligt för den fastighetsägare i området som exempelvis har behov av att förbättra sin VA-lösning att kontakta Skara Energi för mer information. Detta är dock ett val för den enskilda fastighetsägaren och inget som Götene kommun är inblandad i. I området är det inte aktuellt med utbyggnad av Götene kommuns VA-nät under överskådlig tid.

Fiberanslutning

Intresset för bredbandsanslutning via fiber undersöks samtidigt i samma område av Skara Energi. Fiberutbyggnad pågår nu i många områden inom Götene kommun och detta sker i privata aktörers regi. Götene kommun bygger alltså inte ut fibernät. Det är upp till fastighetsägaren att välja om man vill anmäla sitt intresse för detta, undersöka vilka andra alternativ som finns eller att inte ansluta sig.

Mer information

Vatten och Avlopp

Skara Energi AB
Telefon: 0511-321 00.
E-post: kundservice@skaraenergi.se

Skara energis hemsida

Fiber

Fastbit AB
Telefon: 020-37 38 00

För mer information om vilka fastigheter som är berörda se FastBits hemsida som tar emot intresseanmälningarna för både VA och fiber.

Övriga frågor

Mikael Lundgren, kommunutvecklare
Telefon: 0511-38 62 83
E-post: mikael.lundgren@gotene.se

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!