Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Lyckad utdelning av frukostpaket

Publicerad: klockan

Klicka på bilden för att förstora.Förstora bilden

Klicka på bilden för att förstora.

Tisdagen den 22 september 2015, delade energi- och klimatrådgivare Therése Elfström och folkhälsoplanerare Tove Wold-Bremer från  Götene kommun ut frukostpaket till folk som cyklade eller gick till jobbet och skolan istället för att åka bil.

Frukostpaketen var ett sätt att markera avslutningen av Europeiska Trafikantveckan som i år infallit 16-22 september. Europeiska trafikantveckan är en kampanj som syftar till att upplysa om och uppmuntra fler att upptäcka alternativ till bilen. I år är temat "välj, ändra, kombinera" och tanken är att inspirera och få människor i hela Europa att kombinera transportmedel på ett så smart och hållbart sätt som möjligt.

Strykande åtgång

Under trafikantveckan har kommunen lyft fram de åtgärder som gjorts under året för att öka förutsättningarna för att människor ska kunna gå, cykla och åka kollektivt. Därför var valet av plats för frukostutdelningen enkel; nämligen den nya övergången över Lidköpingsvägen i korsningen med Heldesborgsvägen, där många elever på nya Liljestensskolan passerar varje dag. Therése och Tove fanns på plats från kl 7.30 och på mindre än en timme var alla frukostpåsarna utdelade till cyklister och gående som trotsade det ihållande regnet.

-Det är tredje året i rad som Götene kommun delar ut frukostpaket till folk under trafikantveckan, och i år tog påsarna slut fortare än någonsin, säger energi- och klimatrådgivare Therése Elfström. Till nästa års trafikantvecka får vi överväga om vi ska ha fler påsar, för det är fantastiskt trevligt att möta alla glada medborgare, till fots och på cykel, och att få ge dem en uppmuntran för att de väljer bort bilen.

Glad cyklist får frukost i regnet

Glad cyklist får frukost i regnet

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!