Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Klimatsamtal - workshop med start den 18 oktober

Oroar du dig för klimatförändringarna och vill bidra till lösningen? I samarbete med Unesco biosfärområde Vänerskärgården med Kinnekulle erbjuder klimatcoach
Laura Berns-van Unen workshopserien "Klimatsamtal" för dig som är intresserad av att lära dig leva mer klimatvänligt. Workshopen innehåller sex seminarier med start den 18 oktober. Du som är invånare i Biosfärområde Vänerskärgården med Kinnekulle (Götene, Lidköping och Mariestad) får delta helt gratis! Här kan du läsa mer om kursen, dess innehåll och hur du anmäler dig.

Kvinna i röd tröja, svarta glasögon med håret i tofs ler mot kameran. Förstora bilden

Klimatcoach Laura Berns-van Unen. Klicka för att förstora bilden.

Här finner du information kring workshopserien Klimatsamtal, vad kursen innehåller och hur du anmäler dig.

Om workshopen

Denna första serie är ett exklusivt pilotprojekt
där det engelskspråkiga materialet från ”Carbon Conversations” används. Materialet är en beprövad metod som utvecklats i Storbritannien och används även i bland annat Nederländerna, Kanada och Schweiz.

Sex seminarier med olika teman

I sex stycken två timmar långa workshops kommer du att arbeta med likasinnade på ett positivt och praktiskt sätt för att minska ditt fotavtryck. Workshopparna är praktiska, informella och riktigt roliga! Klimatcoach Laura Berns-van Unen från Vojagi Kune vägleder processen och ger praktiska tips.

Detta är vad du kommer att upptäcka: Du får reda på hur du kan leva på ett mer klimatvänligt sätt som passar dig och dina mål. Du kommer att få veta hur du kan inleda en tillgänglig och positiv konversation med din familj, dina vänner och dina kollegor. Du kan öva, reflektera och ställa frågor – och innan du vet ordet av har du fått mycket värdefull kunskap.

En workshop för alla!

Det krävs inga förkunskaper, bara en önskan om att leva på ett mer klimatvänligt sätt. Vissa vill främst få kunskap, andra praktiska tips och ytterligare andra söker allierade att utbyta idéer med. Under första mötet fastställer du och din grupp era egna mål och önskemål för workshopparna.

Det finns bara plats för 10 deltagare, så vänta inte för länge med att anmäla dig! Målet med få deltagare är att skapa en nära grupp med förtroende för varandra och en öppen atmosfär där det inte finns några fördomar och där du kan diskutera allt du behöver.

Startdatum: tisdag 18 oktober klockan 18.00-21.15.

Workshoptillfällen: tisdagar den 18 oktober, 1 november, 29 november, 13 december, 20 december.

Plats: Esplanaden 1, Medborgarskolan i Mariestad (andra våningen).

Du som är invånare i Biosfärområde Vänerskärgården med Kinnekulle (Götene, Lidköping och Mariestad) får delta helt gratis!

Anmälan

Du hittar anmälningsblanketten på Medborgarskolans hemsida.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!