Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Idag startar europeiska Trafikantveckan!

Publicerad: klockan

Europeiska trafikantveckan, som äger rum 16-22 september, är en kampanj som syftar till att upplysa om och uppmuntra fler att upptäcka alternativ till bilen.

Trafikantveckan har anordnats sedan 2002, och i år är temat ”välj, ändra, kombinera” och uppmuntrar människor i hela Europa att kombinera olika transportmedel på ett så smart och hållbart sätt som möjligt. På kanpanjens hemsida kan man hitta mer information om bland annat alternativa transportsätt. www.mobilityweek.eu Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Götene kommun uppmärksammar trafikantveckan för tredje året i rad, och vill i år lyfta fram de åtgärder som gjorts under 2015 för att lägga till rätta för ökad användning av kollektivtrafik och för transporter med cykel och till fots.

Nya cykelvägar

Under 2015 har kommunen färdigställt cykelvägar i Källby, Lundsbrunn och Götene. I Lundsbrunn har vi också anlagt en pendlingsparkering, för att fler ska kunna åka kollektivt.

För att premiera de som väljer att inte köra bil, så kommer vi tillsammans med Folkhälsorådet att dela ut frukostpaket till de som cyklar, går eller åker kollektivt tisdagen den 22 september från kl 07.30 till 09.00 så länge frukostpaketen räcker. Vi kommer att finnas vid den nya cykelövergången över Lidköpingsvägen i korsningen med Heldesborgsvägen.

Kontaktperson:
Therése Elfström, energi- och klimatrådgivare
0511-386232

cyklist får frukostpaket

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!