Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Hej blivande Biosfärambassadör!

Har du funderat på att bli Biosfärambassadör hos Unesco Biosfärområde Vänerskärgården med Kinnekulle? Eller vill du kanske helt enkelt veta mer om vad det handlar om? Passa på att gå den nya Biosfärambassadörsutbildningen! När du klarat steg 1, den digitala utbildningen, är du redo att gå steg 2 som erbjuds måndag den 25 oktober. Efter det är du en färdig Biosfärambassadör!

Närbild på ett bi som sitter på en lila blomma.Förstora bilden

Klicka för att förstora bild.

Så här går utbildningen till!

  1. Gå in på Unesco Biosfär Vänerskärgården Kinnekulles hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och klicka på länken som går till den digitala utbildningen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Den består av fem delar med tio frågor i varje. När du är klar får du ett bevis på att du avklarat den digitala utbildningen.
  2. Nästa utbildningstillfälle sker i Trädgårdens skola i Mariestad, måndagen den 25 oktober. Påbyggnadsutbildning från steg 1 sker klockan 17.45-18.15. Sedan är Biosfärambassadörsträffen klockan 18.30-20.00, som ingår i steg 2.

Efter detta är du färdig Biosfärambassadör!

Skicka in föranmälan till steg 2

Föranmälan till steg 2 sker till Unesco Biosfär Vänerskärgården Kinnekulle senast onsdagen den 20 oktober via mejl: info@vanerkulle.se

Vi behöver bli fler Biosfärambassadörer som engagerar sig i hållbarhet på olika sätt – din insats är viktig!

Bakgrund om Biosfär Vänerskärgården Kinnekulle 

Under hösten 2004 beslutade Götene, Lidköping och Mariestads kommuner att genomföra en förstudie om möjligheterna att bilda ett biosfärområde längs Vänerns sydöstra strandlinje. Områdets höga natur och kulturvärden samt det lokala engagemanget låg till grund arbetet. De berörda kommunerna har samarbetat med lokala och regionala organisationer, föreningar och med enskilda vid arbetet med ansökan.

Biosfärområdet är i dag en ideell förening som driver och är delaktiga i en mängd olika projekt med fokus på hållbar utveckling. Biosfärarbetet har bidragit till nya samarbeten mellan olika aktörer i området som tidigare inte sågs som givna. Dessa nya samarbeten ger utrymmer för nya kreativa idéer.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!