Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Götene kommuns nya klimatsatsning - vi börjar använda riktig hästkraft!

‐--------------------------

Uppdatering 2 april 2022 - april, april

Som ett FÅTAL av er anade så var detta bara ett aprilskämt. Bussarna kommer fortsätta gå från busstationen!

Vi kan även meddela att varken trafiksamordnare Stig B. Ygel eller hästtransportansvarige Staffan S. Talledräng jobbar kvar på kommunen efter helgen.

Tack för att ni var med på leken och förlåt för att vi lurades!

‐--------------------------
Under 2022 arbetar Götene kommun med 11 antagna klimatlöften. Idag presenterar vi en ny satsning med fokus på klimatsmarta transportmedel med fokus att erbjuda våra medborgare en möjlighet att bidra till våra gemensamma klimatmål! Varmt välkommen säger vi till Götene hästtransport!

Bruna hästar som drar en vagn med människor från Götene kommuns busstation. Förstora bilden

De första passagerarna som testar vår nya transport! Klicka för att förstora bilden.

En av de största bovarna för negativ påverkan på vårt klimat är våra transportmedel - bilar, motorcyklar, bussar och allt där emellan. Bilar kommer aldrig att bli miljövänliga, de kommer bara påverka miljön mer eller mindre. Så, hur kan vi ändra på detta? Jo - vi utesluter fordonen så klart! I och med vår nya satsning hoppas vi kunna utesluta alla fordon inom kommunen helt och hållet!

Ett steg i taget

Vi vet att beslutet kan vara chockerande, men vi tror att detta kommer ge mycket positiva effekter i slutändan. Vi har gjort en prioriteringslista över vilka fordon vi ska utesluta från kommunen först. Här har vi valt att börja med kollektivtrafiken och kommer nu ersätta alla bussar. Götene busstation kommer i och med satsningen få ett nytt namn: Götene hästtransport!

Jag tror starkt på den här satsningen! Vi kommer även använda den senaste tekniken för att ta vara på den gödsel som blir under resans gång. I bak på vagnen sitter gödselfångaren GF2000 som automatisk plockar upp gödslet när fordonets färdas framåt. I slutet av dagen så bjuds alla kommunens bönder till torget för att vänskapligt fördela ut gödslet", säger Stig B. Ygel, trafiksamordnare på Götene kommun.

Många fördelar med hästkraft

Det finns många fördelar med att gå över till riktig hästkraft. Förutom att det håller kostnaden nere nu när bensinpriserna har stigit så är det också en trevlig reseupplevelse - samtidigt som vi skonar vårt klimat!

Har du en häst som vill jobba?

Vi har redan fått in ansökningar från hästar i kommunen som är redo för att arbeta, men vi söker fler! Har du en häst som vill arbeta? Tveka inte att höra av er till oss!

Skicka din hästs CV och personliga brev till vår hästtransportsansvarige:

Staffan S. Talledräng
E-post: staffan.s.talledrang@gotene.se

Mer information

Stig B. Ygel, trafiksamordnare
E-post: stig.b.ygel@gotene.se

Läs mer om Götene kommuns klimatlöften för 2022 på www.gotene.se/klimatloften

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!