Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

En krona per kvadratmeter på strötomter

Sugen på att bygga nytt? Eller går någon av dina nära eller kära i byggtankar? Då kanske det är dags att slå till. Vi sänker nu priset på ett antal strötomter i flera av våra tätorter och byar till en krona per kvadratmeter. Den 10 april släpps tomterna!

Illustration över strötomter med Kinnekulle och Vänern i bakgrunden

Götene kommun har idag ett 50-tal tomter tillgängliga för försäljning i flertalet tätorter. 29 av dessa tomter är så kallade strötometer, vilket är tomter som aldrig blivit sålda och bebyggda i bostadsområden som i övrigt är färdigställda.

Både Götene kommun och hela Skaraborg har ett behov av fler invånare och därmed fler bostäder. Kampanjen på strötomter är ett av flera verktyg kommunen kan nyttja för att möjliggöra fler bostäder och fler invånare. En effekt av fler bostäder blir att underlaget till kommunal service kan bibehållas eller öka, vilket är mycket önskvärt på flera håll i kommunen.

När nu ränteläget stabiliserats och marknaden förhoppningsvis börjar vända uppåt igen så ser vi det som ett perfekt läge att göra en unik insats för att hjälpa till med få fart på bostadsbyggandet igen.

Vi har riktigt attraktiva tomter att erbjuda som av olika skäl blivit mer eller mindre bortglömda, förhoppningsvis kan potentiella tomtköpare få upp ögonen för dessa genom den här kampanjen. Alla invånare i våra orter blir vinnare om samhället växer", säger kommunalrådet Johan Månsson (GF).

Kampanjtomterna finns fördelat på dessa orter:

  • Götene 6 stycken
  • Lundsbrunn 9 stycken
  • Hällekis 6 stycken
  • Forshem 2 stycken
  • Gössäter 3 stycken
  • Årnäs 3 stycken

Säljstart 10 april

Götene kommun har ett samarbete med Fastighetsbyrån i Götene om försäljning av kommunala byggklara tomter. Försäljningen startar den 10 april. Tomterna kommer synliggöras på www.gotene.se/strotomter samt på Fastighetsbyråns hemsida.

Mer information om kampanjen kan du läsa här Öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Har du frågor gällande kampanjen är du välkommen att kontakta någon av följande personer

Tova Varde
Mark- och exploateringsansvarig
Telefon: 0511-38 60 07
E-post: tova.varde@gotene.se

John Cronqvist
Planarkitekt
Telefon: 0511-38 60 57
E-post: john.cronqvist@gotene.se


Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!