Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Energiråd i coronatider - nu på distans

Coronaviruset har på kort tid förändrat vardagen för både privatpersoner och företag. För många innebär detta försämrad ekonomi. Ett snabbt sätt att minska kostnader kan vara att se över energianvändningen. Kommunens energi- och klimatrådgivare erbjuder nu kostnadsfri rådgivning på distans.

Förstora bilden

Coronaviruset har på kort tid förändrat vardagen för alla, både privatpersoner och företag. Den pågående pandemin ställer stora krav på oss att förändra vår livsstil för samhällets bästa. Många drabbas hårt av både ohälsa och minskade inkomster. Ett sätt att snabbt minska hushållets eller företagets kostnader kan vara att se över sin energianvändning, vilket också är bra för vår miljö. I många fall behövs bara några enkla beteendeförändringar.

Kommunens energi- och klimatrådgivare följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och kan nu erbjuda kostnadsfri och opartisk rådgivning på distans. Ta möjligheten att kommunicera direkt med kommunens energi- och klimatrådgivare via Messenger, Skype eller annat lämpligt program där kamera kan kopplas upp.

Energiråd för hushåll

I dessa tider av karantän och arbete hemifrån kanske du tar dig en funderare kring hur du eller din familj använder energi och transporterar er i vardagen. Du kanske har frågor om hur du kan effektivisera hushållets energianvändning, kanske har du haft planer på att skaffa solceller, elbil eller elcykel.

Mer information om hur du kan minska din energianvändning hemma

Få tips om hur du kan energieffektivisera i hemmet på Energimyndighetens hemsida (öppnas i nytt fönster) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Följ projektet Klimatsmart familj på Facebook och få tips på hur din familj kan bli mer klimatsmart (öppnas i nytt fönster) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Energiråd för företag

Kanske har din verksamhet tvingats dra ner på takten och då gäller det att försöka minska kostnader så gott det går.

  • Tänk på att lokaler, där verksamheten minskat, kanske inte behöver stå fullt belysta och fullt uppvärmda.
  • Tryckluft är en kostsam energibärare. Försök att hålla drifttiderna så korta som möjligt, särskilt om du har ett läckande system.
  • Om det finns tillgänglig egen personal, passa på att göra underhållsarbeten.
  • I affärslokaler finns ibland många elslukande halogenlampor som kanske inte behöver lysa hela tiden.

Detta är bara några exempel på enkla åtgärder som kan ge snabba besparingar.

Mer information om hur du kan minska din energianvändning i företaget

Få tips om energieffektivisering för företag på Energimyndighetens hemsida (öppnas i nytt fönster) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontaktinformation

För mer och fördjupad information om vad du kan göra för att minska hushållets eller företagets energikostnader och miljöpåverkan finns kommunens energi- och klimatrådgivare tillgängliga på telefon, e-post samt videosamtal.

Camilla Funke, energirådgivare (konsumtion och transporter)
Telefon: 0511-325 77
E-post: camilla.funke@skara.se

Raéd Alwan, energirådgivare (boende, uppvärmning, solceller, energieffektivisering i företag)
Telefon: 0511-325 54
E-post: raed.alwan@skara.se

Följ vår energirådgivning på Facebook (öppnas i nytt fönster) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Förstora bilden

Den här nyheten är relaterad till coronaviruset. Informationen i nyheten är baserat på det aktuella läget vid publicering och kan sluta vara aktuellt om läget förändras. Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna på www.gotene.se/coronaviruset

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!