Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Earth hour 2024

Lördagen den 23 mars mellan kl. 20.30-21.30 är det dags att släcka lampan för Earth hour.

Släck 23 mars kl. 20.30.Förstora bilden

Klicka för att förstora.

Tillsammans är vi världens chans

När klimatförändringarna fortsätter att öka och den biologiska mångfalden minskar, måste vi tillsammans agera och vända trenden. Earth Hour handlar om att inspirera människor att agera för planeten, och sprida kunskap om klimatet och den biologiska mångfalden.

Aktiviteter under Earth hour- veckan:

Under Earth hour-veckan kommer vi publicera enkla energispartips på kommunens sociala medier. För det finns mycket du som privatperson kan göra för att påverka din energiförbrukning, både enkla och mer avancerade åtgärder.

Det kommer även finnas böcker framställda i Biblioteket under hela veckan för den som vill läsa mer om klimatförändringar.

På tisdag den 19 mars kommer kommunens energi- och klimatrådgivare Thomas Skagenborg hålla i ett föredrag som guidar oss till att göra klimatsmarta val i vardagen. Föredraget börjar kl 18.00 i Biblioteket på Centrumhuset, Torggatan 4.

Vad är Earth hour?

Earth Hour startades av WWF i Australien 2007 och har sedan dess vuxit lavinartat. Under Earth Hour släcker människor världen över ner hem, städer och några utav världens mest ikoniska byggnader som Eiffeltornet i Paris, Operahuset i Sydney, Empire State Building i New York och Colosseum i Rom, tidszon efter tidszon, som en signal till beslutsfattare att agera.

Så kan du engagera dig i Earth Hour

Har du tänkt på hur våra livsstilar lämnar avtryck på jorden? Bara maten vi äter står för cirka en tredjedel av de svenska hushållens klimatfotavtryck och vår överkonsumtion bidrar till att djur och natur tar stryk.

Faktum är att om alla på jorden levde som vi i Sverige gör så skulle det krävas 4,2 planeter. Men vi har bara en. Därför behöver vi ta stora, snabba steg mot en hållbar livsstil inom gränsen för vad vår enda planet klarar av – ett One Planet Life.

Det fina är att vi har alla möjligheter att avsevärt minska vår miljöpåverkan samtidigt som vi sparar pengar och får positiva hälsovinster. Varför inte börja med att uppgradera dina matvanor?

På WWF:s webbplats finns kostråd, recept och massor med inspiration, för att de tror att förändringar går lättare om de känns lustfyllda.

På WWF:s webbplats hittar du även olika verktyg och annat för inspiration:

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!