Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

100 holkar i Brunnsparken

Publicerad: klockan

Natur- och fornvårdslaget sätter upp holkar i Brunnsparken i Lundsbrunn

Nu är holkarna uppsatta så att det förhoppningsvis ska finnas några nyinflyttade fåglar till vernissagen den 23 mars kl 11.00.

Det är ett projekt i samverkan där det har ingått många olika parter. Huvudaktörerna har varit Samhällsföreningen, Lundsbrunns kurort och Götene kommun. Men de som betytt mest för att projektet har blivit så lyckat är barn, unga och vuxna i Lundsbrunn samt det lokala sågverket som har donerat virke till byggnationen av holkarna.

Under hela hösten har människor i alla åldrar samlats för att bygga och måla holkar i Lundsbrunns bygdegård. Lundabyskolan i Lundsbrunn och Förskolan Skattkistan i Götene har hjälpt till att måla ett stort antal holkar. Även ute i stugorna har det snikrats holkar som har lämnats in.

Projektet har inte bara gett Brunnsparken nya holkar utan projektet har gett människor av alla åldrar möjlighet att mötas med ett gemensamt mål. Det är ett åldersspann mellan 4 och 74 år som har samarbetat och varit kreativa, resultatet blir förhoppningsvis ett stärkt fågelliv i Brunnsparken, som har utveckalts tillen lustfylld mötes- och vandringsplats.

Vernissagen kommer att äga rum den 23 mars kl 11.00.


Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!