Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Skolpersonal på studiebesök hos lantbrukare

Publicerad: 27 september 2010
Den utbildning som påbörjades i höstas för all personal i Götene Kommun kallad "Den företagsamma förvaltningen" fortsätter i höst på varje enhet. Detta är en rapport från Västerbyskolan.
Pedagoger och rektor på Västerbyskolan gjorde under förmiddagen den 24 september studiebesök på två gårdar i Götene kommun. Studiebesöket anordnades under temat "den företagsamma förvaltningen" som genomförs i Götene kommun.

Den första gården som besöktes var Lars Olofsgården i Vättlösa. Gården drivs av Richard Limmergård. Här fick vi se en mycket modern kycklinguppfödning och även slaktsvinsuppfödning. Vi fick också se hur gården producerade värme från flis. På gården finns också ett vindkraftverk som producerar el till försäljning. Denna del av besöket avslutades med en god och trevlig fika i brittsommarvärme, från bakluckan på Ove Karlssons pickup.

Turen gick sedan till Grannsämjans Lantbruk AB i Hangelösa. Här fick vi se ekologisk mjölproduktion med de allra senaste och modernaste tekniken. På gården producerar man även rapsolja.

Studiebesöken var mycket uppskattade. Vi blev väl mottagna och våra värdar var duktiga på att informera om sina verksamheter. Det blev många samtal och frågeställningar kring, djurhållning, modern lantbruksteknik, kommunens upphandlingsavtal, hur det är att vara bonde idag med mera. Alla frågor besvarades noga och med tålamod.

Besöken har lett till att vi fått en djupare inblick i hur det är att driva ett lantbruk och vi har även fått ett större sammanhang kring livsmedelsproduktion. Vi upplever att lantbrukare idag är riktiga entreprenörer. Besöken har gett oss "mersmak" och vi hoppas få fortsätta detta samarbete. Självklart står skolan öppen för lantbrukarna att besöka.
 
Personalen på Västerbyskolan

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!