Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Påminnelse gällande ansökan om skolskjuts

Publicerad: klockan

Vi vill påminna om att de elever som behöver skolskjuts inför terminstart ska göra ansökan om detta så snart som möjligt. Alla elever i förskoleklass till och med årskurs 9 som behöver skolskjuts ska göra ansökan om detta senast den 15 april.  Oavsett vilken typ av skolskjuts man är i behov av behöver man göra en ansökan om detta.

Den 21 mars antogs de nya skolskjutsreglerna i Barn- och utbildningsnämnden och dessa regler ligger till grund för beslut om skolskjuts läsåret 2017/2018 och framåt.

De nya skolskjutsreglerna innebär att alla som är i behov av skolskjuts måste, inför varje nytt läsår, ansöka om skolskjuts före den 15 april.

Anledningen till att man måste ansöka om skolskjuts senast den 15 april är bland annat för att få en överblick över vilka som är i behov av skolskjuts, hinna se över så det finns plats till elever i bussarna och se om några bussrutter behöver förändras.

Läs de nya reglerna i sin helhet.

De nya reglerna innebär även att syskon som har växelvis boende och är berättigade med taxiresor till och från skolan får samåka på morgonen samt eftermiddagen, även om de har olika skoltider.

Detta betyder att man måste ansöka om skolskjuts inför kommande läsår 2017/2018. Skicka in ansökan snarast. Ansöker gör ni enklast via e-tjänst. Har du behov av skolskjuts inför nästa läsår kan du göra ansökan här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Har du frågor kan du kontakta trafikplanerare Frida Alfredsson, telefonnummer 0511-38 68 02.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!