Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Klass 4 på Hällekis skola vann årets biosfärsutmaning

Publicerad: klockan

Klicka på bilden för att förstora.Förstora bilden

Vinnarbidraget i årets biosfärsutmaning. Klicka på bilden för att förstora.

Flera skolklasser och förskolor i vårt biosfärområde deltog i årets biosfärutmaning om källsortering och skapande. Uppgiften var att samla skräp i skolans närområde och sedan bygga ett djur av det. Klass 4 på Hällekis skola vann utmaningen i Götene kommun.

Årets biosfärsutmaning var att samla skräp i skolans närområde och sedan bygga ett djur av det. Djuret ska finnas i vårt biosfärområde. Därtill skulle klassen hitta på ett nytt ord för skräp, när skräp inte längre är skräp.

Det var ett spännande uppdrag juryn fick ta sig an när arbetet med skulpturerna och de nya orden skulle bedömas. Utmaningen har pågått under våren och nu har alltså vinnarna utsetts.

Klass 4 på Hällekis skola, även kallade Skräpnissarna, utsågs till vinnare i Götene kommun.

En hjort skapad av en mjölkkanna

"Vi har många hjortar där vi bor och tyckte därför att det passade bra att göra en hjort. Vi hittade även en stor mjölkkanna som vi ville använda och då bestämde vi att den skulle vara kropp och att vi skulle göra något djur som är lite större. Vi funderade på ko men tyckte att hjorten passade bättre, vi röstade mellan de två förslagen. Vi utgick från mjölkkannan som vi hittade. Vi hittade flera delar till ett fordon.  Vi använde metallbitar och träpinnar till ben, mjölkkannan fick vara kropp, en metallhink fick vara huvud."

Så beskriver Skräpnissarna sitt verk.

Skråp - skräp som inte längre är skräp

"Vi funderade över hur man på ett bra sätt kunde komma ihåg ordet och vad vi ville att det skulle symbolisera.  Vi valde mellan flera ord men röstade tillslut fram ordet skråp, som står för både skräp och återvinning."

Ett finurligt ord påhittat av Skräpnissarna som vi hoppas kommer till användning mer och mer framöver.

Grattis!

Vi säger stort grattis till de duktiga och kreativa eleverna i klass 4 på Hällekis skola!

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!