Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Källby Gårds rektor i topp tre av ”Årets skolutvecklare”

Publicerad: klockan

Klicka på bilden för att förstora.Förstora bilden

Christoffer Mattsson, Magdalena Arthursson, Susanne Sundström, Gabriel Hukvist, Anna Gustafsson samt Leif Karlsson.

Källby Gårds rektor Gabriel Hukvist var en av tre i finalen om utmärkelsen ”Årets skolutvecklare”.

I månadsskiftet februari-mars arrangerade Lärarförbundet Skolledare i samarbete med Meet in Grid en konferens för alla Sveriges skolledare. Konferensen hölls för första gången och har givits namnet ”Skolledare21” som en signal om att vi lever i det 21:a århundradet och att vi måste utvecklas för framtiden.

Konferensen bjöd på högkvalitativa föreläsare, vilka bestod av rektorer, forskare och skolutvecklare från både Sverige, Norden och USA. Bland annat föreläste årets lärare på Island 2018, Ingvi Ómarsson, om sitt arbete i Islands skolor, och på distans från MIT, USA, intervjuades Max Tegmark, professor och författare. Konferensens syfte var att fortbilda skolledare, lyfta goda exempel på skolledare och utvecklare samt att motivera fler att bli skolledare.

Inför konferensen har skol-Sverige haft möjlighet att nominera skolledare till totalt fyra olika kategorier, ”Årets Skolledare, Årets Skolledare Ung, Årets skolutvecklare och Årets digitaliseringsledare”. Från Götene kommun deltog en delegation från Källby Gård, då skolans rektor Gabriel Hukvist  var en av tre finalister till priset ”Årets skolutvecklare”.

Prisutdelning hölls i samband med en galakväll på Berns salonger, Stockholm, där de nominerade presenterades i liknande stil som den rikskända ”Idrottsgalan”. Det nämndes av arrangörerna att de inför nästa års konferens vill se galan och prisutdelningen som tv-sänd. ”Visst är Sveriges bästa skolledare värda att hyllas offentligt?”, sa Ann-Charlotte Gavelin Rydman, ordf. Lärarförbundet Skolledare.

Totalt inkom ca 130 nomineringar och Götene kommun är stolt över att ”den lilla kommunen” kan lyftas fram i nationella sammanhang, och även om Gabriel Hukvist inte vann, är det fantastiskt att vara topp 3 i landet.

I delegationen ingick Christoffer Mattsson, Magdalena Arthursson, Susanne Sundström, Gabriel Hukvist, Anna Gustafsson samt Leif Karlsson.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!