Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Källby Gårds förskoleklass deltog i biosfärsutmaning

Publicerad: klockan

Klicka på bilden för att förstora.Förstora bilden

Klicka på bilden för att förstora.

Förskoleklassen på Källbygård var under våren 2016 med i en Biosfärutmaning. Då vi bor i ett biosfärområde tyckte vi att det var extra viktigt att delta i denna utmaning. En del av syftet med utmaningen var att skapa kunskap om att vi ALLA, måste hjälpas åt att aktivt arbeta, för att vårt sätt att leva skall bli mer och mer hållbart i framtiden. Vi är alla ansvariga för vårt jordklot.

Uppdraget i utmaningen var att tillsammans med eleverna utforma en helt ny lek eller skapa en lek utifrån andra lekar. Kan leken hjälpa oss att leva mer hållbart. Vårt svar på Källbygård är JA!

Eleverna fick tänka till och komma med förslag på olika lekar, tillsammans kom vi sedan överens om en lek som passade oss – allas röst hade lika mycket värde i valet. Vi valde att kalla leken Naturskattjakt. Vi lekte leken i de närområden som finns runt Källby. Leken går ut på att eleverna får olika uppdrag i naturen, som till exempel att hämta lika många löv som igelkotten har ben eller att hämta lika många pinnar som älgen har öron.

Barnen har sedan för varandra fått berätta vad de fått i uppdrag och visa vad de hittat. Här har vi fått in undervisning kring naturens olika djur samt fakta kring naturens växtlighet. Hur påverkar människan naturen och vad har naturen för lagar och regler, är något som vi också diskuterat tillsammans med barnen.

I samband med att leken har genomförts har barnen fått röra på sig då kroppen mår bra av att röra på sig och detta har barnen uppmärksammat. Leken är viktig för den gör att vi rör oss, om vi rör oss mer och inte tar bilen är det inte bara bra för oss själva utan även för vårt jordklot. Det är bra för din kropp, och miljön att vi rör oss men leken är bra på många olika sätt.

Lekens regler funkar på samma sätt som regler i ett land. Vi bestämmer vilka regler som gäller och sedan följer vi dem.

Vi har ett jordklot där alla människor skall samsas.

Så gå nu ut och lek med era barn/elever och påverka framtiden och vårt sätt att leva…

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!