Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Götenes sjätteklassare bäst i Sverige på de nationella proven i matte och i engelska

Publicerad: klockan

SKL:s öppna jämförelser av grundskolan rankar Götene som nummer ett vad gäller resultaten på de nationella proven i matematik och engelska i årskurs sex. Götenes sammantagna resultat förbättrades med 98 placeringar från föregående år.

I veckan presenterade Sveriges kommuner och landsting (SKL) resultatet av de öppna jämförelserna för grundskolan. Sveriges 290 kommuner rankas utifrån nationella provresultat, betyg, andel gymnasiebehöriga elever, Dagens nyheters nutidsorientering, ekonomi och personal från läsåret 2012/2013.

På två områden rankas Götene kommun som nummer ett. Det gäller andelen elever i årskurs sex som har klarat de nationella proven i matematik och i engelska, där hundra procent av Götenes sjätteklassare klarade proven. Samma elevgrupp kom även på plats 23 när det gäller de nationella provresultaten i svenska, vilket också är en mycket bra placering. Likaså var matematikresultaten för årskurs tre mycket bra och placerade Götene på en 14:e plats. Kommunens målmedvetna satsningar har nu börjat ge resultat.
– Att bedriva utveckling är ingen ”quick fix” utan kräver målmedvetet och långsiktigt arbete och vi har otroligt duktig och utvecklingsbenägen personal och rektorer i Götene kommun, säger sektorschef Olle Isaksson.

Andra goda resultat för Götene kommun är andelen elever som är behöriga till gymnasiet. Det finns fyra olika behörighetsgrupper beroende på vilket program eleven söker. Götene hamnar bland de 25 procent högst rankade kommunerna när det gäller elevers gymnasiebehörighet till samtliga behörighetsgrupper.

En sammanvägning av alla resultat placerar Götene kommun på plats 126 av 290. Det är en förbättring med 98 placeringar från förra året.
– Vi fortsätter att hålla i och hålla ut med de satsningar som vi har påbörjat, säger Olle Isaksson. Vi har en långsiktig plan som vi följer för att öka elevernas resultat och välmående.

Vid frågor kontakta:

Olle Isaksson
Sektorschef sektor välfärd
E-post: olle.isaksson@gotene.se
Telefon: 0511-38 60 72

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!