Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Götene kommun klättrar i SKL:s rankning av grundskoleverksamheten

Publicerad: klockan

Klicka på bilden för att förstora.Förstora bilden

Klicka på bilden för att förstora.

SKL har publicerat Öppna jämförelser för grundskolan. Rankningen bygger på resultaten från förra läsåret 2013/2014. När det gäller hur väl skolorna lyckats få alla elever att nå målen i årskurs 9, i förhållande till ett beräknat förväntat resultat, ligger Götene på plats 41 av 290.

Götene kommun näst bäst i Skaraborg

SKL har publicerat Öppna jämförelser för grundskolan. Rankningen bygger på resultaten från förra läsåret 2013/2014. Alla Sveriges 290 kommuner ingår i rankningen och både kommunala och fristående skolors resultat räknas in. När det gäller hur väl skolorna lyckats få alla elever att nå målen i årskurs 9, i förhållande till ett beräknat förväntat resultat, ligger Götene på plats 41 av 290. Det är näst bästa resultat i Skaraborg. Essunga hamnar på plats 35 och är bäst.

När det gäller andelen elever som når målen i alla ämnen i årskurs 9 har kommunen klättrat från plats 116 till plats 73. Om man jämför hur många elever som utifrån ett socioekonomiskt värde förväntas nå målen, lyckas kommunen riktigt bra. Där hamnar man på plats 41 av 290. När det gäller andelen elever i årskurs 6 som nått kunskapskraven i alla ämnen hamnar Götene på plats 45. Endast Hjo och Karlsborg är bättre sett ur ett Skaraborgsperspektiv.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!