Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Förskolan Skattkistan firade 10 år med stort kalas!

Blandade bilder från dagen. Dekorerad matsal, kladdkaka med färgglada paraplyer.Förstora bilden

Den 8 februari var det stort kalas och firande av förskolan Skattkistan. Verksamheten har nu varit igång i 10 år. Barnen och pedagogerna hade tillsammans dekorerat både invändigt och utvändigt för att uppmärksamma denna dag. Självklart bjöds det extra god lunch och fika. Verksamheten har skickat med en text om hur dom själva upplevde både dagen för 10 år sedan och festdagen tillsammans med barnen.

"Den 8 februari 2011 var både pedagoger och barn förväntansfulla inför att börja på förskolan Skattkistan i Götene. I nybyggda lokaler, granne med både Prästgårdsskolan och dåvarande Fornängsskolan växte en ny förskoleverksamhet fram. Pedagogerna hade burit kartonger och inrett de tomma lokalerna under flera dagar och såg fram emot att ta emot både gamla och nya barn. Både pedagoger och många av barnen hade tidigare gått på förskolan Präskragen samt Rönnbäret. Dessa verksamheter blev sammanslagna och bildade Skattkistan. Gården var ännu inte helt klar så det finns många minnen av inhägnader och leriga overaller och stövlar.

Under åren har miljöer och arbetssätt utvecklats mycket och det har tagit många år att komma dit vi är idag. Resan har kantats av utmaningar, och ibland frustration, men med hårt arbete, bra samarbete, vilja, positiva tankar och en stor portion humor har vi idag en utbildning som vi är mycket stolta över. 

Nu, efter 10 år, tar vi tillfället i akt att fira vår förskola och passar på att tänka tillbaka på alla barn och vuxna vi mött genom åren. Förskolan firade dagen genom att se på gamla foton, få berättat för oss hur bygget gick till och naturligtvis sjunger vi sånger och dansar tillsammans. Dekorationer har tillverkats och skyltar och ballonger pryder förskolan. Barnen har varit delaktiga i att rösta fram en jubileumsmeny bestående av ugnsrostade majskolvar, hamburgare och kladdkaka till efterrätt."

Ett fyrfaldigt leve för Skattkistan... hurra, hurra, hurra, hurra!


Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!