Lyssna

Publicerad klockan .

Vårrundan Kinnekulle 4-5 maj

Massor av nyheter på årets Vårrunda på Kinnekulle 4-5 maj 2024! Möt naturen och alla våra utställare när våren står för dörren på Kinnekulle!

Förstora bilden

Konstnärer öppnar sina ateljéer. Caféer, restauranger och lokala producenter säljer och serverar förädlade läckerheter. I år är det ett 10-tal nya aktörer, ny plats för samlingsutställningen och den största nyheten är att man kan ta Vårrundebussen under lördagen.

Årets nyhet! Vårrundebussen

Upplev Vårrundan med buss, med vårskrud framför ögonen, guidad information i öronen och en enklare upplevelse av utbudet utan att behöva brottas med trånga parkeringar. Vårrundebussen utgår från Lidköping men är anpassad för anslutning från såväl Skövde som Trollhättan och Göteborg genom anknytning till kollektivtrafiken.

Boka biljetter till Vårrundebussen inkl. lunch (nortic.se)

Ny plats för samlingsutställningen

Samlingsutställningen har i år fått en ny plats och det blir i Stora Växthuset på Hellekis Säteri. Detta är ett bra ställe att börja på för att få inspiration till vilka aktörer man vill besöka under helgen.

Ett 10-tal nya aktörer ger inspiration

Den amerikanska konstnären Cathrine Rogers som är bosatt i Österäng visar upp sin fantastiska konst i sin ateljé. Besökarna kan lära sig mer om Kinnekulles geologi och köpa stenprodukter eller geologiska verktyg hos LR Minerals Sweden Stenbutik. Kinnekulle Fönsterhantverk i Hällekis ger tips om renovering av gamla fönster.

Den nya ägaren till Rustsäter Stenhuset, Jonas Dahlstrand, har grävt djupt i arkiven och kartlagt såväl byggnadernas som brukarnas historia. I boken Rustsäter–historien om en rättargård på Kinnekulle får läsaren en gedigen genomgång av gårds- och lokalhistoria.

Välkommen på landets västgötskaste berättarteater! Hörsägen Sagoberättare bjuder in till familjeföreställning med hjältar, monster och medeltid i fokus! Hörsägen Sagoberättare kommer att vara på plats hos Smedja Therese i Husaby.

I centrala Götene har vi ett flertal nya aktörer att upptäcka. Till exempel Blomstrande hem som är fylld med blommor, inredning, kläder, delikatesser och njut av hembakat och läckra tårtor på Centrumcaféet i Götene. Besök även Galleri Hemmavé – En Utomhusutställning på innergården till Götene Bostäders med fasta konstverk av Smedja Therese och Götene Fotoklubb. Under Vårrundan är det Pian Bates, textilkonstnär boende i Hällekis som ställer ut i våra tittskåp och ramar.

”Det är så roligt att vi har flera nyheter på årets Vårrundan Kinnekulle. En annan nyhet är att Vårrundan Kinnekulle har anslutit sig till Hållbarhetsklivet som är Västsveriges samlade initiativ för en hållbar besöksnäring och drivs av Turistrådet Västsverige. Evenemanget engagerar över 90 aktörer i Kinnekullebygden. Det är uppbyggt kring långsiktigt socialt hållbara strukturer som utgår från ett starkt och sammansvetsat bygdekluster där kreatörer och boende tillsammans skapar möjligheter att bo-leva-verka på landsbygden. Evenemanget erbjuder nischade lokalproducerade produkter i ett cirkulärt system som uppmuntrar till både särart och innovation.” menar Maria Henriksson, ordförande Mötesplats Kinnekulle.

Evenemanget arrangeras av föreningen Mötesplats Kinnekulle. Läs mer om Vårrundan och alla deltagande aktörer på www.motesplatskinnekulle.se

För mer information om Vårrundan Kinnekulle

Programbladet för Vårrundan Kinnekulle 2024 Pdf, 10.9 MB. (Pdf, 10.9 MB)

Om du är intresserad av att läsa mer om Vårrundan Kinnekulle kan du besöka Mötesplats Kinnekulles hemsida.

Arrangör: Föreningen Mötesplats Kinnekulle


Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!