Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Vänerveckan 2016

Publicerad: klockan

Klicka på bilden för att förstora.

Klicka på bilden för att förstora.

27 augusti - 4 september 2016

En händelserik vecka med Vänern i fokus

Vänerveckan är fylld med aktiviteter för såväl gammal som ung och pågår i alla 13 kommuner runt hela Vänern.

Vänerveckan, som nu arrangeras för fjärde året i rad, är ett evenemang för hela familjen att uppmärksamma livet i och runt Sveriges och EU:s största insjö. Syftet med Vänerveckan är ”att skapa stolthet kring Vänern” och att öka kunskapen om Vänerns betydelse lokalt och nationellt. Under Vänerveckan har alla 13 kommuner runt Vänern samt en rad olika aktörer aktiviteter och evenemang för alla åldrar.

– ”Vänern är en viktig del av vår tillväxt genom sina ekosystemtjänster och höga natur- och kulturvärden. Vi vill nu sätta fokus på dess tillgångar och visa vad Vänern har att erbjuda. Genom att sprida kunskap om Vänern och få befolkningen engagerade kan vi ta hand om vår viktiga resurs bättre. Vi satsar extra mycket på skolorna i år för att få med deras delaktighet och engagemang under veckan genom Instagramtävlingar och besök av Vänermuseets mobila fältstation”, säger Marcus Drotz, projektledare för Vänerveckan.

– Det är härligt att se intresset för veckan från så många olika organisationer, föreningar och skolor, både återkommande som nya vill delta och uppmärksamma Vänern, säger Marcus Drotz.

Ta chansen att under Vänerveckan uppleva allt från båtturer, fiskhåvningar, utställningar, matmarknad, skärgårdsfester, vandringar till tipspromenader, smaka på Vänerns delikatesser, prova på-aktiviteter och massa annat kul för hela familjen.

Evenemang i Götene kommun

27 augusti -28 augusti Höstmys med Sjöutsikt, Kinnekulle

Kom och var med om Sjöutsikten Kinnekulles populära höstmys. Njut av den stämningsfulla atmosfären när vi grillar korv och har vår speciella höstmeny bestående av några enklare varma rätter, drycker och dessertpajer. Vår mysiga hytte är tänd och lördag kväll tänder vi också marschaller, levande ljus och hela helger myser vi – på Sjöutsikten Kinnekulles vis…

27 augusti

Öppet 11:00 – 20:19 då applåderar vi solnedgången!

28 augusti

Öppet 11:00 – 19:00, kl.16:00 Musik på Sjöutsikten Kinnekulle: Sångerskan Maria Sitte, fd Svensson och pianisten Lena Öberg underhåller oss tillsammans med kompbandet WÄP med härlig sång och musik i samband med vårt populära Höstmys!

Vänerveckan arrangeras av Vänersarmarbetet i samarbete med Region Värmland, Västra Götalandsregionen och Vänermuseet.

För mer information se: www.vanerveckan.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
 

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!