Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Vad skönt att testa något nytt på semestern!

Semestra hållbart i Västra Skaraborg!

Flexibelt, klimatsmart och smidigt! I sommar kan du testa framtidens smarta resande runt oom i Västra Skaraborg.

Sommaren är här och med den även tid för nya upplevelser! I sommar kan du testa framtidens smarta resande runt om i Västra Skaraborg.

Sista-milen-bilen

Sista-milen-bilen är en behovsstyrd bil eller minibuss som anpassar sin rutt efter när och var personer vill turista. Du bokar din plats till eller från tillfälliga turisthållplatser på besöksmål som exempelvis badstranden, boendeanläggningar, restauranger eller andra besöksmål utanför tätorterna i Lidköping, Götene, Skara, Vara eller Grästorps kommuner, dit eller när, den ordinarie kollektivtrafiken inte går. Sista-milen-bilen kan bokas under juli månad mellan 10.00-22.00. Resan behöver förbokas och kostar som en vanlig kollektivtrafikbiljett, dvs 35 kr per person.

Boka Sista-Milen-Bilen på Destination Läckö Kinnekulles hemsida!

Känn vinden i håret när du trampar iväg med en elcykel

Elcyklar finns att hyra på Falkängen och Kinnekulle Camping och Stugby och runt omkring i Västra Skaraborg i sommar. Elcykel är ett fantastiskt sätt att utforska mer av vår vackra omgivning och en möjlighet att ta dig lite längre sträckor. Det finns framtagna förslag på cykelturer som tar dig förbi en mängd intressanta besöksmål där du kan stanna och fika, äta eller köpa med dig något gott lokalproducerat hem.

Här finns både cykelrutter för familjer och för de mer långfärdssugna, allt från

  • ”Trötta-ut-barnen-turen” till den ”Långa Landsbygdsturnen”

Oavsett vart du börjar din cykling finns flera goda möjligheter att ”cykla-äta-bo-göra” i sin egen takt och smak. Självklart kan du skippa rundorna och cykla direkt till ditt eget smultronställe och spendera dagen där!

Boka Elcykel på Townis hemsida

För dig som vill resa lite längre sträckor finns det SMaRTa elbilar att hyra

I sommar kan du hyra en elbil från Åkessons bil vid stationerna i Hällekis, Lidköping, Vara och Grästorp. Så hoppa på tåget eller bussen och sedan in i den förbokade elbilen för att sedan ge dig ut och utforska hela Västra Skaraborg på ett hållbart sätt. Du tar dig enkelt och smidigt ut på den Skaraborgska landsbygden och upp till 30 mil innan du behöver ladda. Kanske lockar ett besök på Läckö slott, Kinnekulle, Hunneberg, Skara sommarland eller Bjertorp slott?

Boka elbil på Kinnekulle - Åkessons bil - Towni ♥ Lidköping

Ta bussen till evenemanget

Hos många av besöksmålen på landsbygden arrangeras det även en hel del evenemang under sommaren och till några av dem går det i år fler evenemangsbussar än vanligt, så missa inte att boka din plats på evenemangbussarna till Läcköoperan, Lars Winnerbäck eller konserterna på Lilla Björkö och Läckö sessions i sommar.

Reseförslag

I appen Läckö-Kinnekulle finns reseförslag och rutter som tar dig ut på den Skaraborgska landsbygden, förbi en mängd intressanta besöksmål. Så låt resan bli en del av upplevelsen och utmana dig själv och vännerna i sommar och se hur många lokala sevärdheter ni kan besöka utan att köra dit med den egna bilen!

Bästa Tipsen för en hållbar resa i vårt närområde:

  1. Kombinera kollektivtrafik med andra mobilitetslösningar, tänk på att i första hand ta buss eller tåg dit det går!
  2. Hyr en Elcykel för att ta dig runt på någon av våra föreslagna cykelrutter som går förbi trevliga besöksmål, badplatser, caféer och restauranger
  3. Om kollektivtrafik saknas till besöksmålet du ska till, boka ”Sista-milen-bilen” från närmsta turisthållplats

Det är projektet SMaRT som tar fram dessa lösningar för hållbara transporter för besökare i området Västra Skaraborg. SMaRT är ett EU-finansierat projekt med medel från ÖKS, Västra Götalandsregionen, Sparbankstiftelsen i Skaraborg och Lidköping. Mer information hittar du på SMaRTprojektets hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!