Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Turist-app till smartphones lanseras av Destination Läckö-Kinnekulle

Publicerad: klockan

Utvecklingen för användandet av smartphones i sökandet av information på nätet har ökat enormt. Läckö-Kinnekullebygden satsar på närvaro och tillgänglighet i digitala medier och har valt att ta fram en app som ska fungera som en guide för besökaren i Läckö-Kinnekullebygden.

Allt fler använder smartphones för att söka information på internet. Destination Läckö-Kinnekulle AB har sett en markant ökning av trafik från smartphones till hemsidan. Under 2012 var det 400 % fler som använde mobilen när de besökte www.lackokinnekulle.se än året innan. Utvecklingen har fortsatt uppåt under 2013 och har hittills ökat med 480 %. Trenden i användandet av smartphones har bidragit till att Läckö-Kinnekullebygden har valt att ta fram en destinationsapp till smartphones.

- Läckö-Kinnekullebygden måste synas i den mediakanal som bevisligen används av våra besökare. Det är Destination Läckö-Kinnekulles uppdrag att marknadsföra Läckö-Kinnekullebygden. Med denna dynamiska besöksapp som attraktivt lyfter fram destinationens utbud så finns allt vi erbjuder tillgängligt för alla som har en smartphone. Det är som att ha en egen liten minituristbyrå i fickan, säger Gunilla Davidsson VD för Destination Läckö-Kinnekulle AB.

Appens huvudsyfte är att vara en guide för besökaren på plats. Den innehåller exempelvis information om boenden, mat & dryck, sevärdheter, aktiviteter och Info Points. Även alla evenemang och paketerbjudanden i Läckö-Kinnekullebygden är sökbara i appen. Avståndet till varje besöksmål, restaurang och så vidare är markerat vilket innebär att användaren kan se hur långt de har till den önskade platsen samt ha verktyg att navigera dit.

- Appens gränssnitt presenterar destinationen i bilder vilket säger mer än 1000 ord. Förhoppningen är självklart att appen ska vara ett medel för att besökarna ska vilja vistas längre tid i Läckö- Kinnekullebygden då utbudet attraktivt presenteras och paketeras för besökarna, berättar Malin Fahlström, marknadsassistent på Destination Läckö-Kinnekulle AB.

Appen är framtagen av Turistsupport och Softwerk och den hämtar sitt innehåll uteslutande från Basetool. Programvaran Basetool är även det som hemsidan www.lackokinnekulle.se hämtar sin information ifrån vilket innebär att det kommer finnas samma information i appen som på hemsidan.

- Att kunna ha sin planerade resa samlad i sin telefon gör informationen otroligt lättillgänglig för att enkelt kunna kontakta och navigera fram till de olika besöksmålen. Att dessutom kunna hitta smultronställen på vägen till de planerade stoppen gör att upplevelsen av destinationen blir mer komplett, säger Henrik Björkman apputvecklare på Turistsupport AB.

Android (Google Play)

Gå till Google Play för att ladda ned appen till din Androidtelefon (nytt fönster) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Iphone (App Store)

Gå till App Store för att lada ned appen till din Iphone (nytt fönster) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!