Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Tour de Chopin, konsert i Lundsbrunn - 16 november

Publicerad: 8 november 2010
Pianokonsert med världspianisten Patrik Jablonski för att fira Frédéric Chopin som föddes för 200 år sedan. Brunnskyrkan i Lundsbrunn. Tisdag 16 november klockan 19.
Världen över firas i år pianisten, kompositören och geniet Frédéric Chopin, som föddes i Polen för 200 år sen. Patrik Jablonski, är född i blekingska Lyckeby 1974. Han fick sina första pianolektioner av sin far när han var 5 och gav sitt första offentliga framförande ett år senare. Vid 8 års ålder spelade Patrik på Stockholm Konserthus.

När Patrik var 10 år gammal gjorde han sin första konsertresa utomlands och vid 17 års ålder fick han möjligheten att flytta till London och studera på Royal College of Music för den legendariska pianoprofessorn Irina Zaritskaya. Det var i detta skede som det blev uppenbart att han skulle ägna sin framtid åt musiken och sitt pianospel.

Sedan examen har Patrik spelat med många internationella orkestrar världen över som Berlin, Warszawa, Sankt Petersburg, London, Prag, Tokyo, och Bangkok för att nämna några. Patrik har även hunnit släppa ett 10-tal skivor med flera nationella och internationella utmärkelser, till exempel Diapason d´Or och Grammis.

Brunnskyrkan, Lundsbrunn
Tisdag 16 november, kl 19.00
Entré 200 kr

Medarrangör: NBV

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!