Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Tid för avgång, teater i Österängs bygdegård - 2 oktober

Publicerad: 24 september 2011
En skenbar komedi med Panikteatern. En historia som utspelar sig i genuin järnvägsmiljö. Platsen är stationshuset i Scotby, en liten ort på den engelska landsbygden långt ifrån storstad och modernitet. Tiden är... kanske idag... eller kanske igår.
Huvudpersonerna är förste stationsinspektör Brian Bloomfield, 63, och hans assistent, andre stationsinspektör Alfred Gibson, 63. Vi får följa herrarna i vardagens liv och id. Högre chefer skall telefonledes blidkas, tåg skall klareras, väntrum städas. Ett gott och tryggt liv där ett väl utfört dagsverke utgör den bästa huvudkudden, och där planerna på ett eget friköpt stationshus efter pensionen håller drömmarna levande.

Det är bara ett litet problem i idyllen: stationen är nedlagd för fyra år sedan, något huvudkontorets datorer inte har registrerat, så lönen fortsätter att droppa in. Så inträder Sheila Smith, 57, i handlingen, övertalig från huvudkontoret och nu sänd som praktikant till platsen som Gud glömde. Nu är goda råd såväl dyra som drastiska.

Söndag 2 oktober, klockan 18.00
Österängs bygdegård
Entré 150 kronor inklusive förtäring i paus.
Förköp och bokning på Medborgarkontoret samt bygdegården, telefon: 0501-441 33.
Köp biljett online.
Arrangör: Österängs bygdegårdsförening i samarbete med Riksteatern.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!