Lyssna

Publicerad klockan .

Sommarsalongen i Götene konstrum 2022

Kring Kinnekulle finns en mångfald av konstnärer och konsthantverkare och varje sommar samlas ett antal och ställer ut i Sommarsalongen Götene konstrum.

Collage av fem konstverk från årets utställare i Sommarsalongen

Vernissage måndag 13 juni klockan 18.00-20.00

Utställningen pågår 13 juni- 12 augusti.

Utställare 2022:

Marlene Kangas

Med en djup rot i Tornedalen och en stadig fot på Kinnekulle har Marlene genom livet drivits av en obändig längtan till älven, myren och gammelskogen. Och till vattnet och klipporna vid Vänern. Under 90-talet flyttade hon till Skaraborg för en utbildning i träbildhuggeri, ornamentskärning, på Tibro hantverkcentrum (1993-1995). Detta ledde henne vidare till konst- och kultursammanhang i Lidköping och kring Kinnekulle.

Niina Stenander

Niina Stenander är en nybliven keramiker. Hon var helt övertygad om att dreja var det enda som passade henne, och visst drejar hon och säljer bruksgods, men hennes mest sålda produkt är styrkekvinnan. Styrkekvinnan kom till av en slump och sen har det bara rullat på. Varje kvinna är unik, inte på något sätt perfekt men utstrålar styrka och glädje.

Lindali Winberg

Lindali Winberg, född och bosatt i Lundsbrunn, är utbildad inom textil och mode. De senaste två åren har hon även gått Fördjupningsår i Kreativa Yrken på Hellidens Folkhögskola. Sedan 2011 har hon jobbat både med konst, sömnad, rekvisita till teater och film men på senare tid också som manager och produktutvecklare ihop med Bill Granath, skådespelare och musiker. Hösten 2020 började Lindali lära sig göra batik-konst hos sin mormor, konstnären Edna Cers, som har jobbat i vax-batik sedan 1960-talet.

Fredrik Svensson

Fredrik Svensson är fotograf och fotokonstnär i Hällekis som målar med sin kamera för fantasifulla bilder. Gillar att försöka skapa något eget och hitta en egen stil. Allt från gulligt till skräck bilder. Gillar det udda. Men fotar även vår vackra natur och helt normala bilder också. Trycker upp några bilder som tavlor.

Sofia Rybrand

Relationen mellan djur människa och natur är återkommande i Sofias arbete. Den får i hennes konst både symbolisera och gestalta inre och yttre tillstånd. Funderingar kring begrepp som till exempel utsatthet och att samtidigt döljas finns ofta med i arbetet. Sofia Rybrand bor och har ateljé i Kestad på Kinnekulle. 3-årig grundläggande konstnärlig utbildning på Göteborgs Konstskola samt kandidatexamen (2013) i Fri Konst, Konstfack, Stockholm samt Akademin Valand, Göteborg. Är bland annat representerad av Västra Götalands Regionen. Arbetar som ämneslärare i bild i Falköpings Kommun.

Öppettider i konstrummet:

Måndag till torsdag 8-18, fredag 8-17.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!