Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

SM i Körning 2014 till Skogsborg i Götene, 13-17 augusti

Publicerad: klockan

Klicka på bilden för att förstora.Förstora bilden

Klicka på bilden för att förstora.

Körning är inom ridsport en disciplin som går ut på att man skall köra en, två eller fyra hästar. Själv sitter man i en vagn. Senast SM gick i Skaraborg var 1984. Sedan dess har det varit många stora tävlingar i Skaraborg dock inte SM. Men nu är det alltså dags för Skaraborg att arrangera ett SM i körning. Den här gången är det Bergs Hästklubbs köranläggning på Gården Skogsborg, strax utanför Götene som står som värdar och arrangör av den prestigefyllda tävlingen.

Körning är inom ridsport en disciplin som går ut på att man skall köra en, två eller fyra hästar. Själv sitter man i en vagn. I tävlingskörningar indelas ekipagen dels efter hur många hästar som ingår - enbet, par eller fyrspann -, dels efter storlek där hästar och ponnyer tävlar i skilda klasser. En körtävling består av tre olika delmoment: dressyr, maraton och precision, allt till för att testa kuskens skicklighet och hästarnas mångsidighet och styrka.

Det förväntas komma cirka 70 ekipage och ett av de mer namnkunniga är Tomas Eriksson som kommer med sitt fyrspann. Tomas som är en internationellt känd kusk och även en ofta sedd gästkusk på stora arrangemang som till exempel Stockholm Horse Show.

Mer information

Pressmeddelande från Bergs Hästklubb (nytt fönster) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bergs Hästklubbs hemsida (nytt fönster) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontaktperson

Anders Larsson, Pressansvarig
E-post: bergshksm2014@gmail.com
Telefon: 070-230 54 38

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!