Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Returrundan Kinnekulle, 28-29 september

Publicerad: klockan

Klicka på bilden för att förstora.

Klicka på bilden för att förstora.

Sista helgen i september är det dags för första upplagan av evenemanget ”Returrundan Kinnekulle”. En ny idé om ett evenemang på hösten, där aktörerna på Kinnekulle  precis som man välkomnar våren under Vårrundan Kinnekulle,  nu även avrundar årets säsong med att bjuda in till ”Returrundan Kinnekulle”.

Tanken är att erbjuda en helg fylld av byggnadsvård, återanvändning, möbelrenovering, loppmarknader, antikviteter, konst och hantverk, natur- och skogsvård och dessutom trevliga mat- och kaffeserveringar runt om på Kinnekulle!

Förutom vacker natur är Kinnekulle fullt av gamla vackra hus, som inspirerar till varsam renovering. Byggnadvård och återanvändning ligger bygden varmt om hjärtat och har många duktiga yrkesmän och kvinnor inom området. Därför görs nu satsningen på Returrundan, där all denna kunskap, material och gamla saker har samlats.

På ett 20-tal olika platser runt om i Kinnekullebygden kommer besökare att få möjlighet att lära sig tekniker inom fönsterrenovering och byggnadsvård, det blir workshops kring idéer för bland annat återbruk av textiler. Hantverkare kommer demonstrera pappspänning av tak och lerklining av väggar samt ge värdefulla tips på målning med linoljefärg, limfärg, ådring och marmorering. Dessutom blir det chans för den shoppingsugne att fynda antikt, second hand, kuriosa och många roliga udda ting under denna septemberhelg på Kinnekulle.

För mer info kontakta:

Lotta Unger, projektledare föreningen Mötesplats Kinnekulle
Telefon: 0511-34 31 34
E-post: charlottaunger@telia.com

Juliane Thorin, Kommunutvecklare Götene
Telefon: 0511-38 63 94
E-post: juliane.thorin@gotene.se

Anna Ohlin Ek, Evenemangsutvecklare Destination Läckö-Kinnekulle Telefon: 0510-274 06
E-post: anna@lackokinnekulle.se

Föreningen Mötesplats Kinnekulle

Föreningen Mötesplats Kinnekulle arrangerar Vårrundan Kinnekulle samt Nyheten 2013 Returrundan Kinnekulle. Föreningen arbetar med utveckling av besöksnäring på Kinnekulle. En målsättning är att skapa fler evenemang under året. 

Hemsida: www.motesplatskinnekulle.se (nytt fönster) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Destination Läckö-Kinnekulle AB

ägs av kommunerna Götene och Lidköping tillsammans med näringslivet i de bägge kommunerna.

Destinationsbolaget har i uppdrag att arbeta med destinationsmarknadsföring, affärsutveckling och utveckling av nya och befintliga besöksmål, evenemang, mottagningsservice och tjänsteförsäljning.

Hemsida: www.lackokinnekulle.se (nytt fönster) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!