Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Konstnärlig utsmyckning i Hällekis

När Amfiteaterns Vänner la ner sin verksamhet fick Götene Lions förtroendet att använda en penninggåva för något kulturändamål i Götene kommun. Med stöd från Sparbanken Skaraborg genom Sparbanksstiftelsen Skaraborg pågår ett arbete med att i första hand uppföra konstverk i tätorterna Lundsbrunn, Källby och Hällekis. För Lundsbrunn och Källby är konstnärer utsedda; Edna Cers och Martin Hansson samt Africa Coll. Nu har turen kommit till Hällekis.

Parkmiljö i Hällekis

Götene Lions och Samhällsföreningen i Hällekis föreslår att ett framtida konstverk placeras i parken vid dammen.

Förslag från allmänheten för konstverk i Hällekis

Lions och Samhällsföreningen i Hällekis föreslår att ett framtida konstverk placeras i parken vid dammen. För att få en stark förankring vill Götene Lions att allmänheten skickar in idéer till inriktning och förslag på tema för konstverk i Hällekis. Det bör finnas en koppling till vad Hällekis har bidragit med i kommunens utveckling.

Projektgruppen i Götene Lions hoppas att det är många som uppskattar projektet och skickar in sina förslag för Hällekis. Frågan är alltså - vad förknippar du Hällekis med och vilket tema eller inriktning vill du att ett konstverk i Hällekis ska ha?

Idéerna sänds till gotenelions@gmail.com eller till Götene Lions Club, Box 152, 533 22 Götene. Projektet får alla rättigheter till förslaget.

I nästa skede går det ut en inbjudan till professionella konstnärer att anmäla intresse för konstuppdraget. Några av konstnärerna får sedan skissuppdrag och därefter väljs det vilket konstverk som ska uppföras.

Götene Lions har tagit initiativet och driver projektet. Götene kommun godkänner och tar emot dom överenskomna konstverken som gåva. Attraktiva miljöer har en positiv påverkan för bosatta, för besökare och för framtida inflyttare. Dom planerade konstverken bidrar till ökad attraktivitet och till stärkt utveckling i kommunen.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!