Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Inspirationsmöte inför BondeDesign 2010 - 2 februari

BondeDesign som senast gick av stapeln i Grästorp 2005 tas nu till nya höjder. Konstverk i kolossalformat som endast kan skådas från himlen - kommer nu även att kunna ses från Götene och Kinnekulle.

Första inspirationsmötet för alla Lantbrukare sker i Götene, Götenesalen i Centrumhuset tisdag 2 februari, kl 19.00.
 

Inspirationskväll i Götene


Vi träffar 2005 års vinnare från Grästorp, Jerker Aneros med "Lindans". Flygfotografen Ulf "Fabbe" Fabiansson från Lidköping som kommer att fotografera de officiella tävlingsbidragen. Dessutom berättar Kristina Mustajärvi om tävlingen, syftet, visar bilder, pressklipp samt berättar om vilka möjligheter lantbrukarna har i samband med tävlingen. Förutom möjligheten att lyfta de frågor som står Lantbrukaren närmast så erhåller alla deltagare flygfotografier av egen gård och konstverk. 
 

Nyheter 2010


Ett av årets Teman är "Kärlek" - ett annat är "Närproducerat". Nytt för i år är att lantbrukarna erbjuds "konstnärlig ledning". Allt som bygger på de fyra elementen: Jord, Luft, Eld och Vatten är tillåtet — endast fantasin sätter gränser. Vi har tagit hänsyn till tillgänglighetsaspekten och försöker i år även hitta några strategiska platser som kan ses från mark och hög höjd. Konstverken kommer att leva på hemsidan www.bondedesign.se (nytt fönster)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster samt märkas ut med position så att de lätt hittas med hjälp av GPS. Vi planerar för pressvisning och Vernissage: konst, möte med lantbrukare/konstnär, närproducerad mat, besök på gård, biogasanläggning, vindkraft, mejeri, ysteri mm.

Syfte och sponsorer


Nu är det återigen dags att sätta våra fantastiska lantbrukare och deras verksamheter på kartan. Syftet med BondeDesign är att lyfta lantbruket, de gröna näringarna tillsammans med konsten och därigenom skapa en attraktionskraft för utvecklingsfrågor inom nämnda områden inkl kulturturism på landsbygden. Styrkan i projektet är just samverkan mellan de olika parterna: näringliv, lantbruk, skola, konst och kulturturism.  Västra Götalandsregionen har redan gått in som sponsor och vi hoppas att Länsstyrelsen gör detsamma. 

Hemsida och röstning


I mars kommer hemsidan www.bondedesign.se (nytt fönster)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster vara tillgänglig så att vi alla kan följa lantbrukare, konstnärer, deltagande kommuner och företagare under tävlingen. Konstverken kommer att "lysas" upp när de är färdiga och "släckas" när de är "utblommade". Men den officiella tävlingsbilden kommer att leva kvar under hela året.

Efter skördetid i september kommer en jury att lägga sina röster — då startar även SMS-röstning så att vi alla kan rösta på vår egen favorit. Ev överskott kommer oavkortat att gå till ett nyinstiftat Stipendium för ungdomar inom berörda områden.
 

Framtid Fortsättning, signum för Skaraborg

(Västergötland, Sverige)
Mer fokus på gröna näringar, ny teknik samt ungdomar inom dessa näringar. Under projektperioden kommer vi att analysera/undersöka om det finns intresse för ett årligt återkommande BondeDesign-arrangemang. BondeDesign skulle kunna bli ett "Signum" för Skaraborg och/eller Västra Götaland.
 

Nästa inspirationsmöte


Hjo, PARK, måndag  8 februari, kl 18.00
Grästorp, torsdag  11 februari, kl 18.00

Frågor besvaras av undertecknad projektledare för BondeDesign
Kristina Mustajärvi
Telefon: 070-540 09 13

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!