Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Har du en idé om utsmyckning i Lundsbrunn?

Lions vill få in förslag på konstnärliga utsmyckningar i Lundsbrunn, Källby och Hällekis. Först ut är Lundsbrunn.

Klicka på bilden för att förstora.Förstora bilden

Klicka på bilden för att förstora.

Lions och kommunens gemensamma förslag på placering av konstnärlig utsmyckning i Lundsbrunn är i parken vid bensinstationen.

Lions vill nu få idéer och förslag med koppling till vad Lundsbrunn har bidragit med i Götene kommuns utveckling.

  • Har du förslag på en lämplig konstnärlig utsmyckning i Lundsbrunn?
  • Vad förknippar du Lundsbrunn med?
  • Hur vill du att en konstnärlig utsmyckning i Lundsbrunn ska se ut?

Förslaget bör innehålla en skiss med beskrivning av tankarna bakom förslaget. Förslagsgivaren ger projekt ”Konstnärlig utsmyckning” alla rättigheter till förslaget. Belöningen till det vinnande förslaget är äran att få se sitt förslag genomföras. Förslaget kommer att vidareutvecklas av en konstnär som ger utsmyckningen den slutliga utformningen.

Skicka in ditt förslag

Förslagen sänds till e-post: gotenelions@gmail.com eller med post till Götene Lions Club, Box 152, 533 22 Götene.

Bakgrund till projektet

När Amfiteaterns Vänner upphörde som förening valde man att överlämna alla innestående medel till Götene Lions Club. En gåva och ett förtroende som klubben tacksamt tog emot. I gåvobrevet angavs att gåvan i första hand ska användas för kulturändamål i Götene kommun. Därför har Lions startat konstprojektet som genomförs med stöd av Sparbanken Skaraborg genom Sparbanksstiftelsen Skaraborg.

Totalt finns för närvarande närmare en och en halv miljon kronor för projektet som genomförs med stöd av Sparbanken Skaraborg genom Sparbanksstiftelsen Skaraborg.

- Att stödja Lions i deras projekt med att försköna den fysiska miljön i våra tätorter och göra dem attraktivare för såväl bofasta som besökare, ser vi positivt på. Det är en viktig del i vårt uppdrag att driva tillväxt och utveckling inom vårt verksamhetsområde, säger Peter Karlsson, ledamot i Sparbanksstiftelsen Skaraborg.

Kommunstyrelsen i Götene har ställt sig positiv till projektet, som beräknas pågå till 2021 och leds av Götene Lions Club. Götene kommun ska godkänna utformning och placering av konstverken och kommer att ta hand om framtida skötsel och underhåll.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!