Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Götene kommuns skolelever skrev och framförde årets nationaldagstal till stor uppskattning

Kommunens cirka 1500 elever från förskola till årskurs nio skrev tillsammans årets nationaldagstal. I det uttryckte de tankar och meningar om det bästa med Götene kommun och det bästa med Sverige. Talet lästes upp av eleverna själva vid nationaldagsfirandet på Solbacken i Götene den 6 juni. Nedan kan du läsa talet i sin helhet.

Förstora bilden

Klicka på bilden för att förstora

Det bästa med Götene kommun!

Det bästa med Götene kommun är att det finns bra och roliga lekplatser i Götene och att vi har bra lärare och fina skolor där man får lära sig mycket och må bra.
Att alla mina vänner och släktingar finns där, att vi har en fin Skatepark och att vi har så bra cykelställ i Götene.

Det bästa med Götene är att det är en liten kommun. Man hittar till ställen ganska lätt och det är nära till kompisar, släkt och vänner. Att det är tryggt, att man känner sig säker, att det inte är så många inbrott och att det inte är gängkrig.
Det bästa med Götene är att vi har en konstgräsplan, en bra Fritidsgård, Götenerundan och Götenemarknaden.

Det bästa med Götene kommun är att vi har bra skolor. Och vi har många som är glada! Vi har många fina ställen i Götene. Ett av mina favoritställen är Stenbrottet i Hällekis. Det bästa med Götene är att det alltid finns någon att prata med i skolan om något känns fel, att det finns bra sjukvård, poliser och brandkår.

Att vi har så nära till naturen, att vi har utsiktstornet och ramslök på Kinnekulle.
Det bästa med Götene kommun är att det finns fritidsparker som alla är välkomna att vara i, som skateparken och centrumparken. Att det finns ett stort bibliotek med världens bästa bibliotekarier som hjälper oss att hitta de böcker vi vill ha.
Det bästa med Götene är Gatuköket, pizzeriorna och mataffärerna.

Det bästa med Götene kommun är Kulturskolan där man kan spela massor av olika instrument, spela teater eller sjunga. Det bästa med Götene kommun är att vi har Spektrum, att det finns bio och en vårdcentral. Att vi har en så fin natur med flera cykel- och vandringsleder och närheten till Vänern med härliga badplatser och möjlighet till fiske. Det bästa med Götene kommun är alla fina sevärdheter och vårt fina kulturarv.

Det bästa med Götene kommun är att barnen får vara med och bestämma i kommunen. Att vi har många idrottsföreningar för både unga och äldre, tjejer och killar. Det bästa med Götene är att det finns fina idrottsanläggningar, en bowlinghall och en jättebra ridskola. Det finns elljusspår, skjutbana och Padelhall, fotbollsplaner, utegym och fritidsparker. Det bästa med Götene kommun är den trevliga stämningen, närheten och att det bor lagom mycket folk här!


Det bästa med Sverige!

Det bästa med Sverige är att Sverige är ett bra land att bo i, att det är ett fritt land och att man får tänka som man vill. Att vi kan gå i skolan, och att Sverige är ett snällt land som kan ta emot andra som inte har det bra, och att vi inte har haft krig här på jättelänge.

Det bästa med Sverige är att vi har fyra årstider, norrsken och en bra miljö. Att vi har allemansrätt, att man får vandra i naturen och bada i våra sjöar.
Det bästa med Sverige är att det är ett demokratiskt land.

Det bästa med Sverige är att vi har många bra sidor på Internet som tex Bris och Kamratposten som har gjort att många barn blir modiga och vågar vara sig själva.
Vi har också roliga program för barn, tex Pantresan som gjort så att många barn pantat mer. Det bästa med Sverige är att alla barn får gå i skola, att vi får se ut som vi vill och att vi får tycka och tänka som vi vill.

Det bästa med Sverige är att vi har Liseberg, Skara Sommarland, Gröna Lund och andra roliga ställen här. Att vem som helst kan bli stadsminister, att vi har Mello och att det finns IKEA. Det bästa med Sverige är att vi har köttbullar, ett bra försvar, rent vatten och ABBA.

Det bästa med Sverige är att många kulturupplevelser är gratis. Att vi betalar skatt som går till vägar, skolor och sjukvården mm. Det bästa med Sverige är att vi har demokrati, att vi har pressfrihet, yttrandefrihet och att man får rösta.

Det bästa med Sverige är skidanläggningarna, Kolmården, naturen, lösgodiset, sjöarna och älvarna, de varma somrarna och de kalla vintrarna. Att vi har fin natur och mark med bra jord att odla i, att Sverige har rent och bra vatten.
Det bästa med Sverige är att det är ett fint och fritt land.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!