Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Firande av många skäl när konstverket invigs den 5 oktober

Publicerad: klockan

Klicka på bilden för att förstora.

Klicka på bilden för att förstora.

Nu är det gemensamma projektet kring utsmyckning i Götene tätort snart klart.

Även om processen varit lång så är alla parter väldigt nöjda med att det är klart i år, eftersom det sammanfaller med Sparbanken Skaraborgs170-årsfirande och Lions 100-årsfirande. Den 5 oktober är det firande med invigning och alla hälsas hjärtligt välkomna.

Med den konstnärliga utsmyckningen vill kommunen tillsammans med bidragsgivarna Lions och Sparbanken att parken ska bli en tilltalande mötesplats i Götene centrum. Mycket arbete har också lagts ner på att verkligen få klart utsmyckningen just i år eftersom Sparbanken Skaraborg firar 170 år och Lions-rörelsen har 100-årsjubileum. Iordningställandet är också viktigt för kommunen för det blir en fin fortsättning på Centrumhusets nya entré.

Kommunen passar på att i samband med montaget av konstverket göra iordning parkytan. Gångarna i parken var i dåligt skick och läggs nu om för att öka tillgängligheten för alla. Gamla bänkar och belysningsstolpar byts ut mot nya och planteringarna kompletteras.

Invigning

Torsdagen den 5 oktober sker invigningen med aktiviteter från klockan 17.30. Kvällen börjar med tipspromenad för både vuxna och barn från Sparbankens kontor. Promenaden leder fram till torgparken. Där står tal och musikunderhållning på programmet. Vid Centrumhuset kommer också fika att serveras. Alla hälsas välkomna till invigningen!


Valet av konstverk

Projektet kring utsmyckningen har varit ett gemensamt projekt mellan Sparbanken Skaraborg, Lions och kommunen där både finansiering och arbetet med framtagande av konstnär och konstverk har skett tillsammans. Det startade under 2016 och har varit en lång process i flera steg för urval av konstnär. Medborgarna har också involverats genom möjlighet att lämna synpunkter när fyra förslag fanns utställda i Centrumhuset under mars i år. En jury utsåg till slut konstnären Tina Frausin för uppdraget att göra utsmyckningen för torget. Hennes förslag Helenas hus hade både kopplingen till Sankta Helena och innehöll också vatten, vilket efterfrågades i det konstnärliga programmet som låg till grund för valet av konstverk. Sparbanken Skaraborg, Lions och kommunen hoppas att konstverket ska vara till mycket glädje för såväl kommuninvånare som besökare.

Vid frågor kontakta

Åsa H. Karlsson

Samhällsbyggnadschef

Telefonnummer: 0511- 38 6028

E-post: asa.h.karlsson@gotene.se

 

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!