Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Visning av filmen "Tyst röst" i Centrumhuset - 31 mars

Publicerad: 29 mars 2011
Filmen "Tyst röst" visas torsdag 31 mars i Sessionssalen klockan 18.30-20.00 som en del i informationsveckan "Förgrymmade unge".
Den autistiske pojken Patrick tar datorn till hjälp för att berätta om sina tankar om livet. Med ett finstämt foto och ett omsorgsfullt bildspråk får tittarna följa Patrick i hans vardag. Han kommunicerar inte via tal, men med datorn som hjälpmedel skriver han ned sina tankar om livet och hur det kan vara att leva med autism.

I ett lugnt tempo leds vi genom Patricks olika vardagsmiljöer: skola, hemmet och i naturen. Patrick går i vanlig klass och har en assistent som hjälper honom genom skoldagens olika moment. Klasskompisarna vet inte riktigt hur de ska relatera till Patrick vars sätt att kommunicera skiljer sig från deras.

Patrick lever tillsammans med sina föräldrar och två bröder i norra Italiens vackra alpmiljö. Hans yngre bror Luca, är också autistisk och Patrick beskriver deras speciella relation. Han är bekymrad över att inte kunna hjälpa sina föräldrar i deras relation till den yngre brodern. Patrick menar att de är endast de inblandade själva som kan lösa hur de bäst kan kommunicera.

Dokumentären är ett fint exempel på hur filmmediet kan låta en person som Patrick komma till tals på ett sätt som han i sin vardag inte lyckas med eftersom han där ofta hindras av sitt handikapp.

Sessionssalen, Centrumhuset, Götene
Torsdag 31 mars klockan 18.30-20.00
Fri entré

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!