Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Vad skulle du göra om din vardag vändes upp och ner?

Publicerad: klockan

Affisch som förordar samhällsskydd och beredskap.Förstora bilden

Klicka på bilden för att förstora.

Någon gång händer det. Frågan är bara när. Därför har Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap, MSB, startat kampanjen Krisberedskapsveckan där du ska få ta del av tips och råd på vad du kan göra vid till exempel ett längre strömavbrott. Kampanjens syfte är att människor ska reflektera över hur de skulle hantera en krissituation. Hur länge skulle DU faktiskt klara dig i hemmet under en samhällskris? Målet är att fler ska bli medvetna om de risker som finns i samhället och hur de kan förbereda sig, exempelvis genom att ha en så kallad krislåda hemma.

Några av de samhällskriser som kan drabba just Götene kommun är långvariga strömavbrott, översvämningar, stormar och andra oväder. För att du ska bli medveten om riskerna, samt veta hur de bör hanteras, hålls den första Krisberedskapsveckan den 8-14 maj. Fokus ligger på vad människor själva kan göra och bidra med vid allvarliga samhällsstörningar.

Så klarar du dig i hemmet

Under veckan kommer du få ta del av korta filmklipp, affischer, informativa texter med mera för att ge dig mer kunskap om hur du kan klara dig i hemmet under en samhällskris. Imorgon kommer du få reda på hur du kan kommunicera om det till exempel är ett längre strömavbrott, och längre fram i veckan kommer du få information om några av de samhällskriser som kan drabba Götene kommun och hur du bäst förbereder dig.

Mer information

  • Läs mer om hemberedskap
  • Det finns ännu mer information om krisberedskap på MSB:s hemsida

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!