Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Vaccinering med dos 2 igång på kommunens äldreboenden

Under eftermiddagen idag anlände covid-19-vaccin till dos 2 för våra äldre som bor på kommunens äldreboenden. Sjuksköterskorna är redan i full gång med att vaccinera och räknar med att samtliga boende ska vara vaccinerade före fredag.

Under eftermiddagen tisdagen den 26 februari anlände dos 2 av covid-19-vaccinet till kommunen för att ges till de boende på våra äldreboenden.

Sjuksköterskorna slösade ingen tid utan har genast börjat att vaccinera de boende på Götene äldrecenter för att sedan fortsätta med de boende i Hällekis, Lundsbrunn och Källby. Vi räknar med att samtliga som bor på kommunens äldreboenden kommer att vara vaccinerade före fredag.

Det tar en vecka efter andra dosen innan skyddet har byggts upp

Det tar ungefär en vecka efter andra dosen vaccin innan kroppen har byggt upp ett fullgott skydd.

Även om man har fått båda vaccindoserna ska man fortsätta att följa myndigheternas rekommendationer. Detta i och med att man fortfarande kan bära på det smittsamma viruset och därmed smitta andra även om man själv inte blir sjuk av det.

Den här nyheten är relaterad till coronaviruset. Informationen i nyheten är baserat på det aktuella läget vid publicering och kan sluta vara aktuellt om läget förändras. Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna på www.gotene.se/coronaviruset

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!