Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Upphittade delar av vad man tror är gammal byggsprängning på Badvägen i Källby

Publicerad: klockan

I samband med grävning för fiber på Badvägen i Källby hittades delar som troligen hör till en tidigare byggsprängning. Fyndet hittades en bit ner under jorden. Experter har bedömt att den möjliga sprängladdningen inte utgör någon direkt fara i nuläget men att det som eventuellt finns nere i marken bör plockas bort under kontrollerade omständigheter. Vi tar det säkra före det osäkra så området är avspärrat och får inte beträdas innan platsen har säkerställts av experterna.

I samband med grävning för fiber på Badvägen i Källby hittades delar som troligen hör till en tidigare byggsprängning. Fyndet hittades en bit ner under jorden.

Polisen har informerats om händelsen och efter besök på plats har de avslutat ärendet. Det är nu kommunen som fastighetsägare som ansvarar för att ta hand om det som hittats.

Kommunens åtgärder

Ytan som är berörd är täckt med sprängmatta för att hindra eventuell risk för felaktig hantering. En första bedömning av experter är gjord och de anser att det inte utgör någon direkt fara i nuläget men det som eventuellt finns nere i marken ska plockas bort under kontrollerade omständigheter.

Experter kommer att åka till platsen och plocka bort fyndet samt säkerställa området innan grävningen kan fortsätta. Tills dess är området avspärrat och får inte beträdas.

Kontakt

Dag Högrell, risk- och säkerhetssamordnare
Telefon: 0511-38 60 16
E-post: dag.hogrell@gotene.se

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!