Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Underhållning utomhus av fyrfota vänner vid Götene Äldrecenter

Under onsdagen var det underhållning av fyrfota vänner, det var hundar med hundförare från Götene Brukshundsklubb som hade uppvisning av agility och lydnad, en tradition sedan flera år tillbaka.

Visade upp fint samspel mellan hundförare och hund

Ett tiotal hundförare från Brukshundsklubben visade upp fint samspel och arbete med sina hundar på gräsplanen vid Äldrecenter. Gräsplanen kantades av stolar, rullatorer och rullstolar, många boende hade kommit ut för att ta del av uppvisningen, solen lyste och det var en vacker dag.

Ett kärt återkommande besök sedan flera år tillbaks

Fint samarbete finns sedan flera år tillbaks med Brukshundsklubben, så när vi från Äldrecenter frågade om de ville komma till oss även denna sensommar, var svaret ja, vilket vi är mycket glada över.

Besöket var efterlängtat, många äldre har ett kärleksfullt förhållande till hund, kanske den egna hunden, kanske minnen från barndomshemmets hund eller grannens ”byracka”.

Vanligen brukar vi hålla träffar med Brukshundsklubben inomhus året om för trivsel, prat och kel med hund som kallas ”Stund med hund” i samverkan med Studiefrämjandet men tyvärr inte denna våren beroende av rådande Coronasituation.

Barbro Lund lotsade publiken genom uppvisningen

Barbro Lund ledare i klubben berättade och lotsade publiken genom uppvisningen på ett mycket trevligt och givande sätt, avslutningsvis gick hundförarna runt planen på raspromenad då det också gavs möjlighet att klappa, kela och gosa lite med hund.

Förgyllde dagen för de boende och personal

En solig och härlig dag med fyrfota vänner (och två fotade) tillsammans förgyllde de dagen för de boende och personal vid Götene Äldrecenter.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!