Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Tillsammans mot brott - polisen och kommunen träffade grann­samverkans­ombuden

Polisen tillsammans med Götene och Skara kommuner bjöd under måndagskvällen in ombuden för grann­samverkans­områdena i Götene och Skara för en träff. Syftet var bland annat att diskuterade aktuell lägesbild om bostadsinbrott och ge inspiration kring hur man kan arbeta brottsförebyggande inom sitt bostadssområde.

Kommunpolis Elisabeth Oliv med åhörarna i bakgrunden.Förstora bilden

Kommunpolis Elisabeth Oliv, klicka för att förstora.

Under måndagskvällen den 11 november anordnade polisen tillsammans med både Götene och Skara kommuner, ett Grannsamverkansmöte för de personer som i sin respektive kommun är ansvariga ombud för de anslutna bostadsområdena.

Syftet var att presentera den aktuella lägesbilden gällande bostadsinbrott, inspirera grannsamverkansombuden och ge dem lite matnyttig information att ta med sig till sina samverkansgrupper.

Grannsamverkan gör skillnad

Sessionsalen i Centrumhuset fylldes av lite drygt 50 personer som bjöds på både fika och information från Götene kommuns säkerhetssamordnare Dag Högrell och kommunpolisen Elisabeth Oliv. Dessa poängterade vikten av att tillsammans jobba för att förhindra brott och att grannsamverkan verkligen gör skillnad – inte bara för bostadsområdet i sig – utan även för polisen.

Det var nämligen tack vare att en alert medborgare i Grästorp ringde polisen en natt i februari 2016, som två inbrottstjuvar greps och dömdes för totalt elva bostadsinbrott i mellersta Sverige. Detta ärende fick åhörarna ta del av genom ord och bild av polisens lokala tekniker Ingemar Lindqvist.

Starta grannsamverkan

Är du intresserad av att starta grannsamverkan i ditt bostadsområde, kontakta:

Elisabeth Oliv, kommunpolis
E-post: elisabeth.oliv@polisen.se
Telefon: 010-565 75 08

eller

Dag Högrell, säkerhetssamordnare Götene kommun
E-post: dag.hogrell@gotene.se
Telefon: 0511-38 60 16

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!