Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Tidig annonsering av semestervikarier

Redan nu kan du ansöka om semestervikariat sommaren 2020 inom äldreomsorg och funktionshinderområdet

Förstora bilden

Från artikel i NLT 2019-11-18

Det är mer än ett halvår kvar till semesterperioden. Men redan nu letar Götene kommun 40 semestervikarier inom vården till kommande sommar.

– Vi har redan fått in ett 20-tal ansökningar, säger Adam Nord, enhetschef för vikariepoolen i Götene kommun.

Det var i fredags som kommunen annonserade på sin hemsida att man söker vikarierande personal inom äldreboende, korttidsvård och hemvård till sommaren 2020. Det är betydligt tidigare än föregående år.

– Vi brukar gå ut med annons efter jul och ville prova något nytt inför den här sommaren. Både för att vikarierna redan nu kan boka upp sig och för att vi kan börja planera i tid och ordna med scheman, introduktion och avtal inför sommaren. Vilket jag också tror är bra både för vikarier och våra verksamheter att veta vem som ska arbeta och att ha ett arbete i sommar, säger Adam Nord.

Är ni först ut bland kommunerna i västra Skaraborg?

– Jag tror att vi är först ut, jag har inte sett att någon annan kommun som varit ute med annons ännu.

Lättare senaste åren

Nord berättar att det brukar vara svårt att få in vikarier till sommaren, men de senaste åren upplever han att det blivit lite lättare och att vikarierna har varit nöjda med att arbeta i kommunen.

– Genom tidigare erfarenheter har jag förstått att vikarierna vill få besked om arbete samt scheman så tidigt som möjligt. Ju tidigare vi kan börja planera och ta kontakt med vikarier desto bättre och tryggare för både våra verksamheter, personal och brukare.

Hur stora är möjligheterna att ni kommer fylla alla platser?

– Jag tror att vi har större chans att fylla upp platserna inför sommaren om vi börjar planeringsarbetet tidigare, dels med de duktiga vikarierna vi hade i somras men också med nya som vill vara ute i god tid. Sedan kan det alltid bli avhopp och ändringar, men jag tror att en tidig kontakt mellan verksamheter och vikarier är en framgångsfaktor, för att det ska bli en bra sommar.

Till ansökan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!