Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Stormvarning klass 2 i norra Västra Götaland - 10 januari

Publicerad: klockan

Klicka på bilden för att förstora.

SMHI har gått ut med en klass 2‑varning i norra Västra Götalandsområdet på grund av stormen Egon som beräknas komma in under kvällen idag, den 10 januari.

Vindstyrkor upp till 25 meter per sekund

En klass 2-varning innebär att vädret kan medföra fara för allmänheten, stora materiella skador och kan ge stora störningar i samhällsfunktioner. Allmänheten uppmanas följa upp ny information på internet, radio och tv.

I norra Västra Götaland, inklusive Götene kommun, finns det risk för stormbyar med vindstyrkor upp till 25 meter per sekund. Det innebär att det finns risk för skador på byggnader, kringflygande föremål, större skador på skog samt störningar i trafik, el och teleförsörjning.

Vinden väntas avta sen natt mot söndag 11 januari.

Så förbereder du dig

Så här kan du förbereda dig och din fastighet inför stormen:

  • Ta in eller surra fast lösa föremål på uteplatser och balkonger
  • Se över byggnadsställningar och andra tillfälliga konstruktioner
  • Ta del av SMHI:s prognoser (nytt fönster)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och lyssna på Sveriges Radio P4 (nytt fönster)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för att följa med i vad som händer
  • Se till att du har ett lager av batterier till radion, stearinljus och plastdunkar som du kan hämta vatten i ifall strömmen skulle gå eller om du blir utan vatten en tid.

Mer information om hur du kan förbereda dig inför stormar och annan extrem väderutveckling finns på hemsidan Dinsäkerhet.se (nytt fönster)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

​Håll dig uppdaterad om väderläget

Väderläget kan förändras hastigt. Se därför till att hålla dig uppdaterad. Följande sidor kan vara bra att hålla koll på:

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!