Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Skärpta coronarestriktioner i Västra Götaland

På grund av en oroväckande snabb ökning av antalet fall av covid-19 i Västra Götalands län har nya skärpa allmänna råd införts. Undvik inomhusmiljöer där många samlas, avstå från sammankomster, undvik fysisk kontakt med andra än de du delar hushåll med och jobba hemifrån om du kan. Det du gör, gör skillnad. Tillsammans minskar vi smittspridningen!

Illustration av människor som håller avstånd på grund av covid-19.

Idag, torsdag 29 oktober, gick Folkhälsomyndigheten, Västra Götalandsregionen och Länsstyrelsen i Västra Götaland ut med att från och med idag gäller skärpta allmänna råd för Västra Götalands län. Detta på grund av en oroväckande snabb ökning av antalet smittade av covid-19 i vår region.

De nya skärpta lokala allmänna råden gäller från och med den 29 oktober tre veckor framåt.

Undvik inomhusmiljöer där många samlas

Var och en bör avstå från att vistas i inomhusmiljöer där människor samlas som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym, med undantag för nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek.

Avstå från sammankomster

Var och en bör avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.

Undvik fysisk kontakt

Var och en bör, om möjligt, undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor med.

Verksamheter ska göra det möjligt för allmänheten att följa de allmänna råden

Alla verksamheter i regionen eller i regiondelen bör vidta åtgärder så att var och en ska kunna följa de allmänna råden vid lokala utbrott av covid-19. Detta kan exempelvis innebära att verksamheten minimerar antalet besökare vid samma tidpunkt.

Arbetsgivare ska göra det möjligt för anställda att följa de allmänna råden

Arbetsgivare bör vidta åtgärder för att anställda ska kunna följa de allmänna råden vid lokala utbrott av covid-19. Sådana åtgärder kan vara att uppmana personalen att arbeta hemifrån, erbjuda utökade förutsättningar att arbeta hemifrån och att tjänsteresor, konferenser och andra fysiska möten skjuts upp.

De grundläggande råden gäller fortfarande

  • Tvätta händerna ofta och länge, med varmt vatten och tvål.
  • Håll ordentligt avstånd till andra.
  • Stanna hemma vid minsta tecken på symtom.

Det du gör gör skillnad. Tillsammans minskar vi smittspridningen!

Den här nyheten är relaterad till coronaviruset. Informationen i nyheten är baserat på det aktuella läget vid publicering och kan sluta vara aktuellt om läget förändras. Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna på www.gotene.se/coronaviruset

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!