Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Samarbete mellan kommunen och Hotell Gustaf löser akut boendesituation

Publicerad: klockan

Migrationsverkets har utökat kraven på Götene kommuns mottagande av ensamkommande flyktingungdomar. För att lösa den akuta boende-situation som har uppstått i och med detta har kommunen hittat en lösning i samarbete med Hotell Gustaf. Kommunen kommer att hyra en av hotellets korridorer till dess att ett nytt boende för ungdomarna är färdigt.

Från och med 2015 har Migrationsverket beslutat att utöka Götene kommuns mottagande av asylsökande ensamkommande flyktingungdomar med elva platser. För att klara de ökade kraven på platser ser kommunen nu över olika möjligheter till varaktiga boendelösningar i passande lokaler. Det kan dock ta upp till ett halvår att iordningställa lokaler som lämpar sig att bo i. Till dess måste en tillfällig lösning hittas för de ungdomar som kommer.

Ett alternativ är att köpa platser hos en extern utförare i en annan kommun. Det är dock en mindre bra lösning eftersom ungdomarna tvingas att bo på ytterligare en ort innan det permanenta boendet i Götene är färdigt att flytta in i. Istället har kommunen avtalat om att hyra den norra korridoren på Hotell Gustaf i Götene. Korridoren har tolv rum samt ett sällskapsrum och personalutrymmen som lämpar sig bra både för de ensamkommande att bo i och för den personal som ska arbeta med ungdomarna.

Andreas Rådmark som driver Hotell Gustaf, Jättadalen som äger fastigheten och Götene kommun är mycket nöjda med att tillsammans kunna lösa den akuta boendesituationen som har uppstått. För ungdomarnas del innebär denna lösning en trygghet då de inte behöver flyttas mellan boenden på olika orter. De får istället chans att bekanta sig med den nya hemorten och lära känna personalen och de nya vännerna på boendet.

Vid frågor kontakta:

Robert Olsson
Områdeschef Götene kommun
0511-38 62 39
Robert.olsson@gotene.se

Elin Süttenbach
Enhetschef Götene kommun
0511-38 61 23
Elin.suttenbach@gotene.se

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!