Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Rekommendationer för ett smittsäkert jul- och nyårsfirande

I år får vi fira jul och nyår i små sällskap. För att minska spridningen av covid-19 måste antalet kontakter mellan människor begränsas. Folkhälsomyndiheten ger följande råd inför de stundade helgerna.

En apelsin dekorerad med nejlikor som liknar coronaviruset samt kanelstänger med ett rött band runt och en stjärnanis.Förstora bilden

Fira en coronasäker jul i år.

  • Minska antalet nära kontakter så mycket som möjligt och undvik att ingå i flera olika grupper.
  • Om du firar jul och vill ha en tomte, bör personen som är tomte komma från den mindre grupp som du umgås med.
  • Firar du flera högtider bör du hålla firandet i samma mindre grupp varje gång.
  • Om du firar jul eller någon annan helgdag med släkt eller vänner på annan ort än den du bor på ska det vara i en mindre grupp. Du bör inte träffa personer utanför den gruppen under helgerna, varken på hemorten eller på resmålet.
  • Om du träffar personer utanför din grupp bör ni ses på ett smittsäkert sätt. Umgås digitalt eller utomhus och håll avstånd till varandra.

En smittsäker jul är ditt ansvar

Du är skyldig att vidta försiktighetsåtgärder för att skydda dig själv och andra mot spridning av covid-19. Du ska själv tänka igenom hur du kan undvika att bli smittad och hur du kan undvika att smitta andra. Du ska visa hänsyn till dina medmänniskor, vilket är särskilt viktigt i förhållande till personer i riskgrupper.

Läs mer på Folkhälsomyndighetens hemsida och www.krisinformation.se.

Förstora bilden

Den här nyheten är relaterad till coronaviruset. Informationen i nyheten är baserat på det aktuella läget vid publicering och kan sluta vara aktuellt om läget förändras. Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna på www.gotene.se/coronaviruset

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!