Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Priset Guldskalpellen firades!

Publicerad: klockan

Klicka på bilden för att förstora.Förstora bilden

Angela Olausson, medicinsk ansvarig sjuksköterska och Eva Thimfors, socialchef visar upp det fina diplomet!

Den 17 juni firades den fina utmärkelsen "Guldskalpellen" med tårta i Sessionssalen. Priset delas ut av Dagens medicin.

Götene kommun är en av sex kommuner som ingår i samarbetet "Närvård i västra Skaraborg". De övriga är, Essunga, Grästorp, Lidköping,Skara,Vara, Primärvården (10 vårdcentraler) och Skaraborgs sjukhus i Lidköping.

Mobila specialistteam

Samarbetet inom Närvård västra Skaraborg har skett mellan ansvariga på olika nivåer i sjukhusvård, primärvård och kommuner och har inneburit att särskilda mobila specialistteam och hemsjukvårdsläkare ger vård till multisjuka patienter i deras hem.

Nöjdare patienter

Resultatet av samarbetet är att sjukhusinläggningar har minskat med närmare 90 procent, bättre kontinuitet i vården och nöjdare patienter.

Motiveringen till utmärkelsen

För ett omfattande och ihärdigt pionjärarbete i att möta sjukvårdens största utmaning – att över organisatoriska gränser sluta upp kring multisjuka äldre patienter med stora vårdbehov. Med obruten kraft och engagemang från medarbetare, ledare, politiker, forskare och patienter lyckas Närvård västra Skaraborg på ett hållbart och effektivt sätt samverka för att bygga nätverk, organisation och proaktiva arbetsmetoder till gagn för de sjukaste.

Om utmärkelsen Guldskalpellen

Guldskalpellen instiftades 2006 av branschtidningen Dagens Medicin och delas i år ut för elfte gången. Syftet är att uppmärksamma och belöna en eller flera personer som har visat prov på nytänkande och engagemang i svensk hälso- och sjukvård. 

Guldskalpellen 2016

Guldskalpellen 2016

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!