Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Pensionärer tränade sin balans

Publicerad: klockan

Klicka på bilden för att förstora.

Klicka på bilden för att förstora.

Ett 75-tal pensionärer deltog i ”Bättre Balans” på Götene Äldrecenter. De fick pröva på slalomhinder, balansövningar på sviktande underlag och balansskivor m.m.

Viktigt att hålla sig aktiv och träna sin balans

Förmiddagen inleddes med att sjukgymnast Helene Lind hälsade välkommen och pratade om vikten av att hålla sig aktiv och träna sin balans för att undvika fallolyckor. Det är aldrig för sent att börja träna.

Fick pröva på olika balansövningar

Sjukgymnaster från Äldreomsorgen Götene och Götene Rehab och Fysioterapi hade byggt upp olika stationer där man fick råd om hur man kan träna upp sin balans. Det fanns allt från slalomhinder, balansövningar på sviktande underlag, balansskivor och trappa att träna på och i.

Stavgång och tipsfrågor

Aino Ahlström tog hand om alla som ville pröva på stavgång ochTove Wold-Bremer från Folkhälsorådet hade sammanställt tipsfrågor med tema fysisk aktivitet.

Många bidrog till programmet

Barbro Hallbergfrån Götene Äldreomsorg var sammanhållande i aktivitetsdagen. SPF Seniorerna Götene Kinnekulle som var initiativtagare till ”Bättre Balans”- dagen  bidrog med ”assistans” vid de olika stationerna. Tekniker från Hjälpmedelscenter fanns också på plats och kunde justera och åtgärda trasiga rollatorer, vilket var uppskattat.

Vinnare tipspromenad

Vann tipspromenaden gjorde Mona Katsaras som vinner broddar samt Ulla Åkesson och Anette Johansson som vinner biobiljett. Ytterligare vinnare får personligt meddelande.

Vinstlista på tipspromenaden Pdf, 98.3 kB, öppnas i nytt fönster.

Rätt svar på frågorna Pdf, 82.2 kB, öppnas i nytt fönster.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!