Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Omsorgens visir byts ut under dagen

De visir vi använder inom omsorgen byts ut under dagen i dag då vi har uppmärksammat att den CE-märkning de har inte är utförd av en godkänd utfärdare.

Detta behöver inte betyda att det är något fel på visiret eller att det skulle vara osäkert, men den dokumentation som styrker att produkten följer riktlinjerna är inte giltig för att få CE-märka produkten. Av den anledningen har leverantör lämnat in visiret till RISE (Research Institute of Sweden) för att det ska testas och utvärderas i syfte att få tillstånd från Arbetsmiljöverket att fortsatt använda dessa visir.

Tills detta beslut kommer har vi köpt in nya, korrekt CE-märkta och av Arbetsmiljöverket redan godkända visir som kommer att bytas ut under dagen i dag, tisdag 14 juli.

Vad är en CE-märkning?

Att en produkt är CE-märkt betyder att en tillverkare eller importör intygar att produkten uppfyller EU:s grundläggande hälso-, miljö- och säkerhetskrav. CE-märket är även ett handelsmärke som gör att en produkt kan säljas fritt över nationsgränserna inom EU.
Källa: Arbetsmiljöverket.

Vid frågor kontakta

Stina Gustavsson, biträdande socialchef
Telefon: 0511-38 61 06
E-post: stina.gustavsson@gotene.se

Förstora bilden

Den här nyheten är relaterad till coronaviruset. Informationen i nyheten är baserat på det aktuella läget vid publicering och kan sluta vara aktuellt om läget förändras. Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna på www.gotene.se/coronaviruset

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!