Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Nostalgikväll - en folkfest

Publicerad: klockan

Förstora bilden

Nostalgikänsla Katarina Andersson, Holmestad

Den 7 juni var det åter dags för den årliga Nostalgikvällen som har blivit en riktig folkfest. Årets Nostalgikväll slog rekord med 140 fordon och 500 besökare.

I tisdags var det åter dags för den årliga Nostalgikvällen som utvecklats genom ett Folkhälsoprojekt mellan Götene Motorklubb, Studieförbundet Vuxenskolan och Götene äldrecenter.

Se foton längre ner på sidan

En folkfest med alla former av entusiastfordon

Till denna kväll bjuds alla former av entusiastfordon in, via affischer, flygblad, annonser, sociala medier men nog så viktigt går inbjudan via ”djungel telegrafen”. För de boende på orten har det blivit en folkfest som man gärna besöker för att se på fordon och utställningar men också för att möta och besöka sina vänner och umgås.

Andra hästkrafter

Till årets Nostalgikväll hade man också bjudit in andra hästkrafter, i form av häst och vagn. Det var Inge Persson från Berg och Mia och Marcus Wremer med döttrar från Broddetorp som hade två fjordingar och en specialbygd vagn där alla kunde åka, rullstol eller rullator - inget bekymmer. Hästskjutsen började köra redan på eftermiddagen för de boende på äldrecenter som önskade en tur och fortsatte sedan under hela kvällen, ett mycket uppskattat inslag.

Besöksrekord

Årets Nostalgikväll slog rekord med 140 fordon och 500 besökare i det vackra sommarvädret. I Café Helena hade man fullt upp med att sälja kaffe och kaka, glassen gick också åt i värmen. Ute vid boulebanan grillade Motorklubben hamburgare och korv och även där var försäljningen på topp.

Fotoutställning

Motorklubbens hade en skärmutställning med foton från olika event, ett bildspel med blandade foton från Götenebygden visades på storbildsskärm inomhus, många minnen väcktes av nöjda besökare.

Barnen fick godis och ballonger

Det fanns något för alla denna kväll, förutom fordon och hästskjuts bjöds det godis och ballonger till barnen, det fanns lotterier och motorböcker till försäljning, samt MHF som hade utställning och information.

A-ford årsmodell 1928 vann juryns gillande

Ett extra inslag var ”juryns val av kvällens entusiastfordon” vilken ropades ut i megafon, priset gick till Ingemar och Hans Borell, Götene för sin A-Ford Roadster årsmodell 1928, de fick en pokal, en bok om Götene och en fin blomsterbukett. Ett extra hederspris tilldelades från juryn i form av en bok till Leif Blomqvist, Kinne-Vedum för sin Renault 4.

Yngsta utställaren

Kvällens yngsta utställare var Tom Sköld fem år från Göttorp som med stolthet visade upp sin hembyggda bil, han prisades med extra godis.

Volontärer hjälpte till

Under kvällen fanns det många volontärer från äldreomsorgens Väntjänst på plats och hjälpte till på olika områden, bland annat som promenadsällskap, rullstolschaufför och stöd vid av och påstigning vid hästskjutsen. Motorklubben och Vuxenskolan hade också flertalet funktionärer aktiva denna kväll. Samverkan är just styrkan i ett projekt.

Volontärer inom äldreomsorgen är ett mycket värdefulla, för att förgylla dagen och under kvällen söktes efter fler med information och foldrar till intresserade gäster. Kanske du som läser denna artikel har tid att ge, kontakta kommunens Frivilligsamordnare.

Nöjda arrangörer

Summan är en mycket lyckad Nostalgikväll och redan nu önskas av många besökare och fordonsägare ett lika trevligt och gemytligt arrangemang nästa år. Vid kvällens slut kunde arbetsgruppen bara känna det samma.

Den vinnande A-forden med juryn ( stående Leif Blomgren, Karl-Gustav Andersson och sittande Roland Bensryd, samtliga Götene Motorklubb)

Ingemar och Hans Borell (far och son), ägare till den vinnande A-forden

Hästskjuts, lite mjukare hästkrafter!

Det är killen i gula tröjan som är Tom Sköld (här får de applåder från åskådarna)

Roland Johansson tillsammans med Väntjänst Ivan Rosenberg

Bilar från utställningen

Folkfest

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!